Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB-TeamNL Trainingsgroep gaat met elf schaatsers van start op zomerijs Thialf

Gepubliceerd zaterdag 16 juni 2018

De KNSB-TeamNL Trainingsgroep gaat op 16 juni van start met een gezamenlijke training op het zomerijs van Thialf. Bij de groep hebben zich elf langebaanschaatsers aangesloten. Gerard van Velde en Peter Kolder zijn aangesteld als coaches.

De KNSB en NOC*NSF hebben de trainingsgroep opgericht als tijdelijke voorziening voor topschaatsers die nog geen sponsor/ploeg hebben gevonden. Zij kunnen zich nu in een volwaardige topsportomgeving voorbereiden op het nieuwe schaatsseizoen. De afgelopen weken is druk gewerkt aan de inrichting van de trainingsgroep. Rijders hebben daar zelf over kunnen meepraten tijdens twee bijeenkomsten in Heerenveen.

Het resultaat van die gesprekken is dat de KNSB-TeamNL Trainingsgroep zal bestaan uit de volgende rijders: Lotte van Beek, Marcel Bosker, Wesly Dijs, Gerben Jorritsma, Michel Mulder, Ronald Mulder, Dai Dai Ntab, Pim Schipper, Kai Verbij, Esmee Visser en Ireen Wüst. De coaches overwegen nog enkele rijders aan de trainingsgroep toe te voegen om het collectief te versterken.

De schaatsers zullen gebruik maken van faciliteiten van het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) in Heerenveen. Zij kunnen schaatsen op het (zomer)ijs van Thialf en in datzelfde stadion kunnen ze ook hun krachttraining doen. Het CTO biedt de schaatsers bovendien (para)medische begeleiding.

“Het was eventjes puzzelen om aan de de trainingsgroep de best denkbare invulling te geven. Wij zijn blij dat we daarin zijn geslaagd”, aldus Emiel Kluin, disciplinemanager langebaan van de KNSB. “In de trainingsgroep kunnen deze topschaatsers zich in alle rust fulltime voorbereiden op het nieuwe schaatsseizoen. Tegelijkertijd ontstaat een collectief dat sponsors kunnen omarmen om een eigen topteam te beginnen.”

“Nederland is het beste schaatsland ter wereld vanwege de unieke samenwerking tussen de KNSB, TeamNL en de commerciële topteams”, aldus Maurits Hendriks, technisch directeur van NOC*NSF. “Graag werken wij met TeamNL mee aan de continuïteit van dit systeem door nu op tijdelijke basis voor deze topschaatsers optimale begeleiding en goede trainingsfaciliteiten te realiseren. We kunnen ons niet veroorloven te laat te beginnen met de voorbereidingen op het komende schaatsseizoen.”

Het is de bedoeling dat het gezelschap deze zomer ook een buitenlands trainingskamp zal draaien. NOC*NSF zorgt grotendeels voor de financiering van de trainingsgroep, die onder regie van de KNSB valt. De trainingsgroep zal voorlopig voor drie maanden bestaan, waarna een evaluatie plaatsvindt. In het ideale model hebben alle schaatsers tegen die tijd onderdak gevonden bij een gesponsord (top)team.

‘Wij zijn blij dat de KNSB en NOC*NSF hun verantwoordelijkheid nemen en in overleg met onze atleten dit vangnet hebben gecreëerd”, zegt Freddy Wennemars, voorzitter van de Atletenvereniging. “Laten we hopen dat snel goede sponsors instappen die deze topschaatsers ook voor de langere termijn willen ondersteunen.”

Meer nieuws

Hallo, Koning Winter: Zeven kandidaten voor marathon op natuurijs

KNSB en TIG Sports verlengen samenwerking in Shorttrack tot 2028

Aftrap campagne basiseisen sociale veiligheid

TeamNL langebaanschaatsen voor ISU World Cup 3 en 4 bekend

TeamNL Shorttrack voor ISU World Cup 3 en 4 bekend

Extra marathon op de kalender: Staatsloterij Schaatsmarathon

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?