Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB Talent Team Zuid zet volgende stap naar fulltime shorttrackprogramma

Gepubliceerd donderdag 30 april 2020

Het KNSB Talent Team Zuid en het Gewest Noord Brabant-Limburg-Zeeland gaan in samenwerking met de gemeente Tilburg en het CTO Zuid (Centrum voor Topsport en Onderwijs) met ingang van het seizoen 2020/2021 een volgende stap zetten in de ontwikkeling van het shorttrackprogramma. Met het KNSB Talent Team Shorttrack in oprichting is het doel om het programma verder door te ontwikkelen naar een kwalitatief en hoogwaardig Talent Team programma.

Afgelopen jaar werd door het Gewest en het toenmalige RTC al een boostprogramma opgesteld voor jonge shorttracktalenten in Zuid-Nederland. Eind augustus 2019 is dat programma gestart met als doel om jeugdige talenten in de komende jaren in hun eigen regio te laten ontwikkelen naar de top van de nationale en internationale shorttracksport. “Stap voor stap willen we een programma in het zuiden aanbieden waar iedereen op zijn of haar niveau kan shorttracken”, aldus Willem Bosma van het Gewest Noord-Brabant-Limburg-Zeeland. “Het is mooi om te zien dat we daar in een seizoen al een grote stap in hebben kunnen zetten.”

Met de ontwikkelingen van het programma en de potentie in het zuiden heeft het KNSB Talent Team Zuid in samenwerking met de KNSB de intentie uitgesproken om tot een fulltime programma te komen. De gemeente Tilburg is blij met de locatiekeuze van de KNSB voor talentontwikkeling in Zuid-Nederland. Rolph Dols, wethouder sport in Tilburg: “Tilburg investeert graag in de ontwikkeling van jonge topsporters. Met de vestiging van het KNSB Talent Team Shorttrack ontstaat in Tilburg een concentratie van de drie verschillende schaatsdisciplines. Hiermee kunnen we alle schaatstalenten goede faciliteiten bieden en daarmee de ruimte om door te groeien naar de top van Nederland.”

Ad den Otter, voorzitter van het KNSB Talent Team Zuid vult aan: “Ik ben erg blij dat we naast het langebaanprogramma nu ook het shorttrackprogramma verder kunnen ontwikkelen. Met als standplaats Tilburg, centraal bereikbaar vanuit de gehele regio, kunnen we de shorttracktalenten dicht bij huis een goed programma bieden met alle trainingsfaciliteiten.”

Meer nieuws

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?