Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB schaart zich achter initiatief voor 333-meterbaan in Leiden

Gepubliceerd dinsdag 6 februari 2018

De KNSB schaart zich achter het initiatief om in Leiden een 333-meter ijsbaan te realiseren. Dat meldt de schaatsbond in een brief aan het Leidse college van B en W. De KNSB zal 14 gemeenten uit de regio Leiden vragen mee te betalen, zodat een 333-meterbaan beschikbaar komt voor schaatsliefhebbers uit het hele gebied.

Het stadsbestuur van Leiden heeft recent besloten om een nieuwe ijshal te realiseren met een baan van 250 meter. De KNSB is Leiden daar zeer erkentelijk voor, maar ziet een duidelijk toegevoegde waarde in de aanleg van een 333-meter ijsbaan. Nu Leiden die last zelf niet kan dragen, zijn bijdragen vanuit de regiogemeenten nodig.

Voor de ontwikkeling van schaatstalenten biedt een 333-meter ijsbaan meer en betere mogelijkheden dan een 250-meterbaan. Er kan beter getraind worden en het biedt de mogelijkheid om officiële wedstrijden te organiseren. Bij een 333-meter ijsbaan kan elke vereniging terecht met al zijn trainingsgroepen. Dit versterkt de saamhorigheid binnen de vereniging.

Met een 333-meter ijsbaan wordt de ‘krabbelbaan’ voor beginnende schaatsers groter, waardoor ook meer schaatslessen gegeven kunnen worden. Schaatsen is niet alleen geschikt voor de jeugd maar zeker ook voor ouderen. Juist voor de groep die het schaatsen beoefent voor de conditie en om gezond te bewegen biedt de 333-meter ijsbaan in de regio extra waarde en een lagere drempel om de schaatssport te beoefenen.

Leiden en omstreken is van oudsher een gebied waar veel wordt geschaatst. De regio kent meer dan 30 schaatsverenigingen die lid zijn van de KNSB. De passie voor het schaatsen blijkt ook uit de lange lijst met schaatstoppers afkomstig uit deze regio. Veel van deze toppers hebben leren schaatsen in de ijshal in Leiden.

Uit respect voor die historie en met een blik op de toekomst ondersteunt de KNSB het Leidse initiatief om te komen tot een 333-meterbaan. De schaatsbond is ervan overtuigd dat de inwoners van Leiden en de Leidse regio de grote winnaars zullen zijn als zo’n baan er komt.

“Deze ijsbaan biedt meerwaarde en mogelijkheden voor jong en oud, beginners en geoefende schaatsers om op een gezonde manier te sporten of recreatief te bewegen”, schrijft de KNSB in zijn brief aan de gemeente Leiden. “De KNSB is graag bereid haar kennis en netwerk in te zetten om mee te denken hoe de beoefening van de schaatssport in uw gemeenten bevorderd kan worden, waardoor wordt bijgedragen aan een gezonde exploitatie van de nieuwe ijshal.”

 

 

 

Meer nieuws

Samenwerking KNSB en Sidijk krijgt structureel vervolg

'We komen voor het schaatsen, niet voor een derde helft’

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?