Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB organiseert samen met Rabobank eerste Talentdagen

Gepubliceerd donderdag 9 mei 2019

In samenwerking met partner Rabobank organiseert de KNSB een eerste reeks Talentdagen. Doel hiervan is vroegere herkenning van schaatstalenten, die op uniforme wijze worden getest. De eerste Rabo Talentdag is op zaterdag 18 mei in Eindhoven.   

De Rabo Talentdagen zijn bedoeld voor schaatsers van 15 en 16 jaar. Per dag kunnen maximaal 50 talenten worden getest. Komend seizoen zijn de Rabo Talentdagen nog slechts voor langebaanschaatsers. Vanaf volgend jaar worden ook shorttrack, inlineskaten en kunstrijden in het programma van de Rabo Talentdagen opgenomen.

Wereldtop

“Als schaatsland staan we al jaren aan de wereldtop en het is de kunst om aan de top te blijven”, vertelt technisch directeur van de KNSB Remy de Wit. “Hoe groter de talentenvijver is waaruit we kunnen vissen, des te groter is de kans dat we wereldtoppers blijven leveren. We steken al veel energie, tijd en geld in talentherkenning en – ontwikkeling. Met deze Rabo Talentdagen maken we die aanpak aan de voorkant nog een stuk effectiever.” 

De Regionale Talentencentra (RTC’s) spelen een belangrijke rol in het proces om schaatsers en inlineskaters op te leiden en klaar te stomen voor de top. De KNSB is bezig om de werkwijze van de RTC’s, die verspreid zijn over heel het land, te stroomlijnen en verder te professionaliseren. Een betere talentherkenning via de Rabo Talentdagen, waarvoor ook jonge rijders uit baanselecties worden uitgenodigd, hoort daarbij.

Een uniform testsysteem, waarmee je precies kunt zien wat de kwaliteiten van talenten zijn, is de belangrijkste pijler in dit proces. Het systeem maakt wetenschappelijke data-analyse mogelijk en RTC-rijders krijgen een elektronisch dossier waarin hun ontwikkeling wordt bijgehouden. De eerste nieuwe testen van de RTC’s vallen samen met de Rabo Talentdagen.

Rabobank

Rabobank, vorig jaar ingestapt als sponsor van de KNSB, vindt talentherkenning enorm belangrijk. Kinderen die plezier beleven bij de plaatselijke schaats- of skeelervereniging vormen de basis van een gezonde sport. Rabobank ondersteunt dat reeds, onder meer via het jeugdprogramma IJSTIJD!. Rabobank maakt jonge rijders en coaches ook graag bewust van gezonde en duurzame voeding, als onmisbare bouwstenen voor sportief succes.

“Met de Talentdagen zetten we een volgende, belangrijke stap in onze samenwerking met de KNSB”, zegt Tom van Kuyk, manager brand experience & partnerships Rabobank Nederland. “Talentherkenning gebeurt bij uitstek op lokaal niveau. De wereldkampioen van 2030 maakt komende winter zijn eerste slagen op het ijs, in pakweg Enschede of Dordrecht. Hoe zorg je ervoor dat dat talent zijn weg naar de top vindt? Daaraan dragen wij via de Rabo Talentdagen graag ons steentje bij.”

De kick-off voor de Rabo Talentdagen was op woensdag 8 mei, op het hoofdkantoor van Rabobank Nederland. De eerste talentdag is op zaterdag 18 mei bij RTC Zuid in Eindhoven, de laatste van deze reeks is op 29 juni bij RTC Noordwest in Alkmaar.

 

Meer nieuws

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Veel schaatsers op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?