Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB ontvangt vijfhonderd trainers (in spe) bij ISU World Cup in Thialf

Gepubliceerd maandag 17 december 2018

De ISU World Cup in Thialf was dit weekeinde (15-16 december) weer een ouderwets succes. Topprestaties op het ijs en een prima sfeer op de goed gevulde tribunes. In de befaamde Zuidbocht stonden afgelopen zondag vele speciale gasten van de KNSB: trainers en coaches met een technisch-kaderlicentie en trainers die momenteel een opleiding bij de KNSB volgen.

Om bij de beste schaatslanden van de wereld te blijven, kan de KNSB niet zonder goed opgeleide trainers en coaches. Deze mensen steken, vaak als vrijwilliger, wekelijks vele uren in het geven van schaatsles aan kinderen en het trainen van talenten en gevorderde schaatsers. “Om onze waardering voor al deze vrijwilligers te tonen, hebben wij ze uitgenodigd voor deze World Cup”, zegt Jurre Trouw van de KNSB.

Eventpartner House of Sports stelde gratis kaarten beschikbaar, die gretig aftrek vonden. De afdeling Opleidingen van de KNSB schreef alle bevoegde schaatstrainers en trainers die dit seizoen gestart zijn met een trainersopleiding bij de KNSB aan en kreeg zo’n vijfhonderd aanmeldingen retour. Aangespoord door technisch directeur Remy de Wit van de KNSB gaf Thialf de aanwezige trainers een warm applaus.

Elke trainer mocht een introducee meenemen, liefst mensen die zelf ook aspiraties hebben om een trainersopleiding te volgen. “Want we willen ook in de toekomst voldoende goede trainers in huis hebben”, aldus Trouw.

Hij en zijn KNSB-collega Marieke Jonker waren met een informatiestand aanwezig in de omloop van het Thialf stadion. Tussen de spectaculaire ritten door, waarin drie baanrecords aan diggelen gingen, beantwoordden zij daar de meest uiteenlopende vragen over alle opleidingen die de KNSB verzorgt. De belangstelling was groot. Wie over die opleidingen meer wil weten, kan hier terecht.

Marieke Jonker een Jurre Trouw beantwoorden vragen over de KNSB-opleidingen. Rechtsboven: de Zuidbocht van Thialf met de uitgenodigde trainers en hun introducees. Foto’s Huub Snoep

 

 

Meer nieuws

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

Niki Wories: ‘Sporters helpen waar we kunnen’

Inlineskatekalender bekend!

ISU WK Shorttrack is bewijs van enorme groei die deze discipline doormaakt

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?