Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB-leden kunnen volgende maand al schaatsen in Thialf

Gepubliceerd vrijdag 21 juli 2023

Wil jij in voorbereiding op het nieuwe seizoen een keer schaatsen op het ijs van Thialf? Heb je als trainer of vereniging plannen voor bijzondere trainingen in deze vakantietijd? Van 7 augustus t/m 15 september is de schaatstempel in Heerenveen op vaste uren speciaal toegankelijk voor leden van de KNSB.

Voor deze periode heeft de KNSB net nieuwe afspraken gemaakt met Thialf. Die zijn vooral bedoeld om nationale toprijders in Heerenveen te laten trainen, ter voorbereiding op het schaatsseizoen 2023 – 2024. Om het afgehuurde ijs optimaal te benutten, biedt de KNSB ook overige schaatsers, zowel recreatieve als wedstrijdrijders, de gelegenheid om op Thialf te rijden. Anders dan andere jaren is niet alleen de 400-meterbaan beschikbaar, maar kan ook het de 30×60-ijsbaan (in clubverband) worden gebruikt.

Op welke uren?

Langebaan: in de periode van 7 augustus t/m 15 september is het Thialf-ijs zes dagen per week beschikbaar (van maandag t/m zaterdag).

KNSB-leden die voldoen aan gestelde limiettijden kunnen terecht op de combinatie-uren: van 08.00 – 09.30 uur, 14.00 – 15.30 uur en 16.00 – 17.30 uur. De limiettijden die gelden zijn: 41,50 (500m), 2.08,00 (1500m), 4.21,00 (3000m) en/of (5000m) 7.25,00. Let op: voor deze uren moet je je apart aanmelden. Tijdens deze sessies is steeds plaats voor maximaal 80 rijders.

Voor overige KNSB-leden is het verenigingsuur beschikbaar. Deze sessies zijn dagelijks van 12.00 – 13.30 uur. Hiervoor gelden geen limiettijden.

Shorttrack/kunstrijden:
Verenigingen die bij de KNSB zijn aangesloten kunnen met hun shorttrackers of kunstrijders dagelijks van 12.00 – 15.00 uur gebruik maken van de 30×60-meter-ijsbaan.

Wat kost het?

Langebaan (400-meterbaan):
Voor de combinatie-uren geldt een tarief van €25,00 per persoon per sessie.

Voor de verenigingsuren kost toegang €12,50 per persoon per sessie.

Shorttrack/kunstrijden (30×60-meter-ijsbaan):
Hiervoor kunnen geen individuele tickets worden gekocht. Verenigingen (shorttrack en kunstrijden) zijn welkom tegen betaling van €100,- euro per uur, onafhankelijk van het aantal deelnemers.

Hoe regel ik tickets?

Langebaan:
Wie op de 400-meterbaan wil schaatsen op de combinatie-uren, waarvoor dus limiettijden gelden, moet zich aanmelden bij Aart van der Wulp: [email protected]. Lees voordat je dat doet eerst het reglement topsport- en combinatie-uren en het beleid faciliteiten topsport en talentontwikkeling op KNSB.nl.

Het kopen van toegangskaarten voor de verenigingsuren kan alleen digitaal, via het ticketsysteem van Thialf.

Shorttrack/kunstrijden:
Tickets voor de 30×60-baan (shorttrack/kunstrijden) zijn niet individueel te boeken, maar kunnen alleen per vereniging worden aangeschaft. Je kunt dit boeken via een e-mail naar Robbie Hoekstra: [email protected].

Hoe kom ik Thialf binnen?
Je kunt tijdens de verenigingsuren met je digitale ticket naar binnen via de hoofdingang van Thialf. Dit geldt vanaf heden (31 juli) ook voor de combinatie-uren: entree via de hoofdingang (waarvoor naast het ticket geen apart pasje nodig is). Bij de combinatie-uren gaat de deur 15 minuten voor aanvang open; vanaf 10 minuten na afloop kun je alleen nog naar buiten en niet meer naar binnen. De kleedkamers zijn dicht.

Zijn er ook wedstrijden?

We onderzoeken de mogelijkheid om in deze periode ook een wedstrijd te organiseren in Thialf. Als je hierin interesse hebt, laat ons dat alvast weten via [email protected]. Zodra hierover meer vaststaat, maken we dat bekend via knsb.nl.

Meer nieuws

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

Niki Wories: ‘Sporters helpen waar we kunnen’

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?