Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB lanceert leeromgeving WIJS

Gepubliceerd donderdag 1 oktober 2015

KNSB lanceert als eerste sportbond een gratis toegankelijke leeromgeving WIJS voor (potentiële) shorttracktrainers.

Ook inline-skate trainers en langebaan trainers kunnen voordeel halen uit deze leeromgeving!

Het EK Shorttrack is begin 2015 in Dordrecht verreden en in 2017 komen de shorttrackers naar Rotterdam voor het WK. De breedtesport activiteiten zitten in de lift en de KNSB hoopt op en verwacht de komende tijd een forse toename aan belangstelling voor de shorttrack sport. En om deze schaatsers allemaal kennis te laten maken met shorttracken, is er technisch kader nodig.

Vanwege deze reden wil de KNSB (potentiele) shorttracktrainers ondersteunen en motiveren om kwalitatief goede lessen/trainingen te ontwikkelen en te verzorgen. In dit kader bood de KNSB al eerder workshops aan in het land, maar helaas worden dit soort workshops onvoldoende bezocht. Vandaar dat de KNSB een plaats –en tijdsonafhankelijke manier van leren met de mogelijkheid om een eigen leervraag te definiëren, best practices te delen en zelf invulling te geven aan het leren van en met elkaar, heeft ontwikkeld.

Thema’s als de geschiedenis, de mondialiteit van shorttrack, de shorttrack techniek, oefeningen en spelvormen, materiaal, kleding, veiligheid op en rondom de ijsbaan en didactiek komen terug binnen de online leeromgeving WIJS.

De online leeromgeving bestaat uit vijf thematische levels en elk level bestaat weer uit een aantal leerobjecten. Het doorlopen van alle levels duurt ongeveer 5 uur. Echter, dit kan gedaan worden op de eigen voorkeurstijd en je hoeft er de deur niet meer voor uit.

De online leeromgeving is opengesteld van 1 oktober 2015 tot en met  31 maart 2016 en is voor iedereen gratis toegankelijk. Ga naar: www.knsb.nl/WIJS  om direct een account aan te maken en te starten met jouw leeractiviteiten.

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?