Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB Jaarverslag 2010-2011

Gepubliceerd dinsdag 10 januari 2012

Het seizoen 2010/2011 was voor de KNSB een spannend seizoen waarin ontwikkelingen op uiteenlopende gebieden gaande waren.

Allereerst was 2010/2011 natuurlijk het seizoen waarin de nieuwe samenwerking met KPN tot uiting is gekomen. Dit nieuwe sponsorschap heeft de schaats- en inline-skate sport veel nieuwe energie gegeven. Naast dat het sponsorschap het mogelijk heeft gemaakt vele goed lopende concepten te continueren, is het tevens mogelijk geweest een aantal nieuwe initiatieven te realiseren. Voor zichzelf sprekende voorbeelden zijn de realisatie van schaatsen.nl en het KPN Clubhuis. Het Algemeen Bestuur en de directie hopen dat deze vliegende start nog maar het begin is van een lang lopende samenwerking.

Ook op sportief gebied heeft de KNSB afgelopen seizoen verschillende mijlpalen bereikt: Zo werd bijvoorbeeld al vóór de officiële start van de winter de Marathonvierdaagse op natuurijs verreden; ontdekten bezoekers en pers tijdens het EK Shorttrack in Heerenveen  dat  het shorttracken  een fascinerende kijksport is en hebben de Nederlandse Inline-Skaters zich binnen de Europese top vier weten te vestigen.

Daarnaast is er door het bondsbureau, gewesten, secties en verenigingen veel energie gestoken in het verwezenlijken van de speerpunten gericht op het stimuleren van sportparticipatie en het ontwikkelen van de breedtesport.  Een aantal aansprekende voorbeelden hiervan zijn de goed bezochte  Verenigingsdag, de ontwikkelingen binnen de KPN Junior  Schaatsclub en het record aantal kinderen dat door het gehele land heeft deelgenomen aan verschillende clinics en workshops.

Om ook in de toekomst ontwikkeling te blijven stimuleren en de schaats en inline-skate sport naar een hoger niveau te tillen is afgelopen seizoen met input van verschillende factoren hard gewerkt aan de ontwikkeling van de missie, visie  en meerjarendoelstellingen van de KNSB. Op basis van een uitgebreide analyse van  ontwikkelingen in de samenleving, de sportwereld en het schaatsen en inline-skaten geeft het missie/visie document “De KNSB op weg naar 2020” weer waar de KNSB in de komende jaren voor wil staan en gaan.

Afgelopen seizoen is een aantal belangrijke stappen gezet. Er zullen er echter nog vele volgen. De KNSB staat voor belangrijke keuzes. Laten we met elkaar invulling geven aan de gekozen weg.

Download het jaarverslag 2010-2011

Meer nieuws

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

Niki Wories: ‘Sporters helpen waar we kunnen’

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?