Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB houdt twee werksessies over toekomstige taken bondsbureau

Gepubliceerd woensdag 22 november 2017

De KNSB gaat in gesprek met zijn stakeholders over de toekomstige rol van de schaatsbond. Wat zijn de kerntaken van het bondsbureau en waarop kan worden bezuinigd? Via twee werksessies, op 23 november en 11 december, wil de KNSB antwoorden op deze vragen vinden.

De deelnemers aan deze bijeenkomsten komen uit alle geledingen van de schaatssport. Zij kregen een werkdocument toegestuurd, waarin de huidige activiteiten van de KNSB nauwkeurig in kaart zijn gebracht, inclusief kosten en opbrengsten. Zo kunnen de deelnemers op basis van juiste gegevens adviezen voor de toekomst geven.

Uiteindelijk zal de directeur-bestuurder met voorstellen komen over de nieuwe kerntaken van de KNSB. Een en ander vloeit voort uit het advies van de Expertgroep Duurzame Inrichting Schaatssport, dat door de Ledenraad is aangenomen. Die gaf als taakstelling mee dat per 1 juli 2018 een bezuiniging van 1.050.000 euro moet worden behaald.

Aan de twee werksessies nemen deel: vertegenwoordigers van de secties, gewestelijke besturen, regionale talentencentra, baancommissie, sportverenigingen, natuurijsclubs, topsporters en oud-topsporters, commerciƫle teams (langebaan en marathon), kunstijsbanen, sponsors, NOC*NSF, eventpartners, KNSB-medewerkers en externe experts op het gebied van commercie, topsport en breedtesport.

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?