Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB heeft staf inline-skaten rond

Gepubliceerd dinsdag 12 februari 2013

Desly Hill zal ook dit jaar de Nationale Trainingsselectie Senioren Inline-skaten (NTS Inline-skaten) van de KNSB onder haar hoede nemen. De trainersstaf  inline-skaten bij de KNSB bestaat verder uit Egbert Post (Jong Oranje) en Valentina Berga-Belloni (Kadetten en Junioren B).

Hill, geboren Australische en in 1992 zelf wereldkampioene op de 300 meter time trial, is sinds 2004 – met uitzondering van 2006 – bondscoach van de Nederlandse inline-ploeg. Tot 2010 bij de Skate Bond Nederland, na de fusie van de SBN met de KNSB op 1 januari 2010 bij de KNSB.

Met het omarmen van het inline-skaten in januari 2010 sprak de KNSB ook haar ambities uit om op Europese en wereldkampioenschappen mee te doen om de medailles. Dat dit realistisch was, blijkt wel uit het feit dat de Nederlanders onder leiding van Desly Hill op het jongste WK zes medailles veroverden, met als uitschieter de gouden plak van Michel Mulder op de 500 meter. Het was daarmee het beste WK voor de Nederlandse inliners ooit.

Maar de schaatsbond wil meer en heeft, na een analyse van de afgelopen twee jaar, een programma ingericht waarbij de opleiding van talenten geïntensiveerd zal worden.

Omdat veel inliners in de winter schaatsen en omgekeerd zullen deze talenten bovendien multidisciplinair worden opgeleid. Speciaal daarvoor is Egbert Post aangetrokken. De Groninger, die ervaring meeneemt uit het langebaan- en marathonschaatsen alsmede uit het inline-skaten, zal Jong Oranje onder zijn hoede nemen. Valentina Berga-Belloni, die de laatste jaren verantwoordelijk was voor de jeugdploeg, gaat de Kadetten en de Junioren B trainen.

Binnen het topsportprogramma zal onderscheid gemaakt worden tussen het inline- en schaatsseizoen. De sporters van de NTS Inline-skaten kunnen een keuze maken of zij het winterprogramma onder regie van de KNSB willen volgen, dan wel in de winter bij een merkenteam in het langebaan- en/of marathonschaatsen willen trainen. Voor Jong Oranje – en dat is nieuw – zal er het hele jaar een fulltime programma onder regie van de KNSB worden ingericht. Hoewel de focus hierbij op het inline-skaten ligt, zal deze opleiding in een multidisciplinaire omgeving plaatsvinden.

Meer nieuws

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?