Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB heeft primeur met gerecyclede medailles bij KPN NK Allround & Sprint

Gepubliceerd vrijdag 26 januari 2018

De schaatswinnaars van het KPN NK Allround & Sprint op 27 en 28 januari krijgen gerecyclede medailles uitgereikt. De gouden, zilveren en bronzen medailles zijn gemaakt van oude mobiele telefoons.

Vorig jaar zomer startte de KNSB samen met de KPN en Coolrec een initiatief om oude mobieltjes in te zamelen in KPN-winkels en bij schaatsevenementen in Thialf. De ingezamelde mobieltjes hebben van elektronica-recycler Coolrec een nieuw leven gekregen als gouden, zilveren of bronzen schaatsmedaille. Komend weekend worden ze uitgereikt aan de schaatskampioenen van het KPN NK in Thialf Heerenveen.

Rood-wit-blauwe lint van oude vlaggen
De edelmetalen uit de oude mobieltjes zijn via innovatieve technieken en smeltprocessen verwerkt tot circulaire medailles. Zo zijn de gouden medailles gemaakt van een basis van koper en zink, verguld met goud. Bij de productie van de circulaire medailles zijn geen nieuwe materialen gebruikt. Zelfs het medaillelint is van gerecyclede rood-wit-blauwe vlaggen. De schaatssport is de eerste die deze bijzondere medailles uitreikt. Op de medailles is naast het KNSB-logo ook een recyclinglogo ingeperst om de circulariteit te benadrukken.

Innovatieve technieken
Afgedankte apparaten bestaan voor een groot deel uit waardevolle materialen. Coolrec, onderdeel van waste-to-product bedrijf Renewi, gebruikt innovatieve technieken om specifieke materialen terug te winnen. Deze materialen kunnen vervolgens als grondstof hergebruikt worden in de vervaardiging van nieuwe producten, zoals deze schaatsmedailles voor de KNSB.

Meer nieuws

Lara van Ruijven krijgt postuum gouden speld KNSB

Daikin NK Inlineskaten 2023 komen er aan!

Campagne KNSB en VeiligheidNL: Lekker inlineskaten, ga goed voorbereid op pad!

Daikin NK G-Inlineskaten van start

Suzanne Schulting kiest voor aangepaste voorbereiding op nieuwe seizoen

Tilburg vanaf 2024 gaststad voor internationale shorttrackwedstrijden

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?