Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB gaat oude mobieltjes recyclen tot schaatsmedailles

Gepubliceerd maandag 16 oktober 2017

De KNSB start samen met KPN en Coolrec een initiatief om edelmetalen uit oude mobieltjes te recyclen tot gouden, zilveren en bronzen medailles voor schaatswedstrijden.

Bekijk onderstaand de video van Rintje Ritsma over van mobiel tot medaille

“Onze schaatsfans kunnen straks zeggen dat de Nederlands kampioen een gouden medaille krijgt omgehangen, die is gemaakt van hun oude mobieltjes,” zegt Jeroen Kraaij, manager commerciële zaken van de KNSB. “Hoe mooi is dat? We dragen zo ook nog een steentje bij aan een beter milieu.”

Inzamelen

De inzameling vindt deze winter plaats tijdens drie grote schaatswedstrijden in Nederland, te beginnen met de KPN NK Afstanden van 27 t/m 29 oktober, vervolgens bij de ISU World Cup in november en het OKT van 26 t/m 30 december in Thialf. Bezoekers kunnen hun oude mobieltje inleveren in een speciale box, een zogeheten E-arcade, en als beloning kunnen ze een game spelen. Daarnaast kunnen mensen hun oude mobieltjes inleveren in alle KPN winkels. Onder de deelnemers worden prijzen verloot.

Terugwinnen van materialen

Coolrec, onderdeel van Renewi, gebruikt innovatieve technieken om specifieke materialen uit afgedankte apparaten terug te winnen, waaronder edelmetalen uit mobiele telefoons. Deze materialen kunnen als grondstof hergebruikt worden in de vervaardiging van nieuwe producten zoals de schaatsmedailles voor de KNSB.

Arjen Wittekoek, directeur van Coolrec: “Afval bestaat niet. Door materialen uit oude apparaten terug te winnen, beschermen we de wereld tegen vervuiling, behouden we de eindige bronnen en stellen we onze partners in staat om hun duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. We zijn dan ook trots op deze circulaire samenwerking met de KPN en de KNSB.”

Eerste uitreiking gerecyclede medailles

KPN is hoofdsponsor van de KNSB en ondersteunt de schaatssport in de volle breedte. De eerste gerecyclede medailles zullen worden uitgereikt tijdens de KPN NK Allround & Sprint in Thialf, op 27 en 28 januari 2018.

KPN is sinds 2015 klimaatneutraal voor de eigen operatie en heeft de ambitie om in 2025 nagenoeg 100% circulair te zijn voor nieuwe netwerkapparatuur en klantapparatuur voor vaste diensten. “Als duurzaamste telecombedrijf ter wereld omarmen wij samenwerkingen die erop gericht zijn geen grondstoffen meer te verspillen. Met dit initiatief kunnen we ook consumenten op een makkelijke manier betrekken bij het ontwikkelen van een circulaire wereld. Samen kunnen we niet alleen meer bereiken, maar het ook sneller realiseren,” zegt Hans Koeleman, Directeur Corporate Social Responsibility bij KPN.

Voor meer informatie over het inzamelen en recyclen: www.schaatsen.nl/medailles
Voor meer informatie over duurzaamheid bij KPN: https://overons.kpn/nl/kpn-voor-nederland
Voor meer informatie over Coolrec als partner van het IRBC Goudconvenant: www.internationalrbc.org/gold

 

Meer nieuws

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Veel schaatsers op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

Hallo, Koning Winter: Zeven kandidaten voor marathon op natuurijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?