Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB en RTC Oost verlengen samenwerking

Gepubliceerd vrijdag 19 mei 2017

De KNSB en Regionaal Talentencentrum (RTC) Oost, met als hoofdlocatie IJsbaan Twente in Enschede, verlengen de samenwerking. RTC Oost heeft de afgelopen twee jaar sporttechnisch mooie resultaten behaald. Er is organisatorisch en als het gaat om verbinding naar de gewestelijke selecties nog een slag te slaan. RTC Noordwest zal de komende periode een belangrijke rol spelen op organisatorisch vlak.

Bij RTC Oost trainen tien langebaan talenten dichtbij huis onder leiding van Johan Freriksen. De afgelopen twee jaar hebben de talenten een sterke ontwikkeling laten zien met mooie resultaten als gevolg. Zo is Joy Beune wereldkampioen junioren op de 3.000m en Sanne in ’t Hof behaalde goud op de Team Pursuit en zilver op de mass start en 3.000m tijdens de WK Junioren. Ook is er verbinding gerealiseerd naar de topteams, zo traint Sanne in ’t Hof regelmatig mee met team LottoNL-Jumbo.

Sinds 2014 is het beleid van de bond om talenten de optimale omstandigheden dicht bij huis te bieden met zes talentencentra verspreid over Nederland. De KNSB stelt eisen aan de centra op sporttechnisch en organisatorisch vlak. RTC Oost kan de organisatorische eisen op dit moment niet waar maken omdat er nog geen nieuw bestuur is. RTC Noordwest neemt deze organisatorische taken op zich voor RTC Oost, zodat RTC Oost haar activiteiten kan voortzetten om langebaantalenten in de eigen regio op te leiden.

Als het gaat om verbinding tussen het RTC en de gewestelijke baanselecties is nog een slag te slaan. De gewesten Gelderland en Overijssel zetten zich in om in 2018 een nieuw bestuur te realiseren voor het RTC.

Johan Freriksen, talentcoach RTC Oost: “De talenten uit deze regio maken geweldige progressie, zo’n opleidingsprogramma dicht bij huis draagt hieraan bij. Ik ben blij dat er ook organisatorisch rust is zodat we ons volledig kunnen richten op de sport.”

Emiel Kluin, programmamanager RTC van de KNSB: “De talenten en staf van RTC Oost verdienen dat het RTC wordt voortgezet. We zijn erg blij dat RTC Noordwest en de gewesten zich hier mede voor inzetten. De intensiteit waarmee er sporttechnische kennis wordt gedeeld en wordt samengewerkt tussen alle talentcoaches van de RTC’s staat symbool voor de verbeterde mogelijkheden voor een grotere groep talenten. De ondersteuning die RTC Noordwest biedt aan RTC Oost is een mooi voorbeeld van hoe ook op organisatorisch vlak de samenwerking wordt gezocht.”

Over talentontwikkeling bij de KNSB

Regionale talentencentra (RTCs) zijn locaties waar de beste talenten uit de regio een consistent en hoogwaardig opleidingstraject wordt geboden in zowel de atletische als niet-atletische context. Binnen een professionele omgeving wordt dagelijks getraind en er is een sterke combinatie met onderwijs. Er vindt samenwerking plaats met enerzijds selecties van banen en verenigingen en anderzijds de Nationale Teams/topteams. Het streven is dat talenten soepel doorstromen naar dit hoogste niveau.

In 2016 is de doelstelling om zes RTC’s Langebaan te accrediteren, gerealiseerd. Daarnaast zijn er drie RTC’s shorttrack en twee parttime RTC programma’s inlineskaten gerealiseerd. Tevens zijn er twee VTO’s (vereniging talentontwikkeling) voor kunstrijtalenten geaccrediteerd. VTO’s mogen gezien worden als sterke verenigingen die als voorloper gelden voor toekomstige RTC’s kunstrijden. Meer informatie.

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?