Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB en NOS verlengen contract

Gepubliceerd donderdag 10 juli 2014

De nationale schaatskampioenschappen zijn ook de komende vier jaar bij de NOS te volgen via televisie, radio en internet. Het gaat dan om de KPN Nederlandse kampioenschappen langebaan en marathon. KNSB en NOS spraken in het nieuwe contract bovendien af dat er meer aandacht komt voor het shorttrack, de schaatsdiscipline waarin Nederland het steeds beter doet. Verder zal er ook aandacht zijn voor kunstrijden en inline-skaten. Hierdoor blijft de NOS ook de komende vier jaar dé schaatszender van Nederland.

Eerder dit jaar al verlengde de omroep het internationale schaatscontract tot 2019. In die overeenkomst zitten alle Europese- en wereldkampioenschappen schaatsen en het wereldbekertoernooi.

Paul Sanders, algemeen directeur van de KNSB, is tevreden met de nieuwe overeenkomst: “De aantrekkingskracht van het schaatsen blijft onverminderd groot, zo bleek afgelopen winter opnieuw met de hoge kijkcijfers bij de grote wedstrijden”, aldus Sanders. “We hebben derhalve goud in handen en zijn blij met deze contractverlenging. Vooral omdat we ook hebben afgesproken dat we met elkaar gaan kijken hoe we het schaatsen nog aantrekkelijker in beeld kunnen brengen.”

Jan de Jong, algemeen directeur van de NOS: “Schaatsen is hofleverancier van Olympisch goud. In die zin is dit journalistiek gezien een ‘must have’ voor ons. Door de intensieve samenwerking tussen KNSB en de NOS bloeit er veel moois. De constante, serieuze en professionele aanpak door de afdeling Sport werpt zijn vruchten af. Met dit contract is het schaatspakket van de NOS weer voor jaren compleet.”

Nieuw was dat de atleten en de VPS (Vereniging voor Professioneel Schaatsen) betrokken waren bij de contractonderhandelingen en een positief advies gaven. “We zijn verheugd met de verlenging van het NOS contract”, aldus Rhian Ket, voorzitter van de atleten-vereniging. “De NOS is een stabiele partner, die het schaatsen geweldig goed in beeld brengt. Voor atleten, sponsoren en KNSB is het van belang dat we vernieuwen richting de toekomst. De NOS is een partner die hierin wil meedenken en meewerken.”

Meer nieuws

Hallo, Koning Winter: Zeven kandidaten voor marathon op natuurijs

KNSB en TIG Sports verlengen samenwerking in Shorttrack tot 2028

Aftrap campagne basiseisen sociale veiligheid

TeamNL langebaanschaatsen voor ISU World Cup 3 en 4 bekend

TeamNL Shorttrack voor ISU World Cup 3 en 4 bekend

Extra marathon op de kalender: Staatsloterij Schaatsmarathon

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?