Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB en Buienradar slaan handen ineen: nieuws over natuurijs ook op Schaatsradar

Gepubliceerd dinsdag 22 januari 2019
De KNSB deelt actuele informatie over schaatsen op natuurijs voortaan ook met Buienradar.nl/schaatsradar. Zodra de temperatuur onder het vriespunt daalt rijst de vraag: wanneer kunnen we het ijs op? En waar is het veilig? Op de Schaatsradar, onderdeel van Buienradar, vind je het antwoord.

De KNSB kent al vele jaren de speciale pagina’s schaatsen.nl/natuurijs. Als natuurijsbanen opengaan voor het publiek, maken zij dat daar bekend. Hetzelfde geldt voor de toertochten op natuurijs. Buienradar.nl zal deze informatie voortaan gebruiken voor de Schaatsradar.

Schaatsen.nl en de Schaatsradar gaan niet over één nacht ijs. Alleen de ijsbanen en toertochten waarvan het ijs is goedgekeurd komen op de site te staan. Want schaatsen op natuurijs geeft velen een groot plezier, maar veiligheid staat voorop.

Weerberichten

Op Schaatsradar en de social media-kanalen van de KNSB en Buienradar zijn tijdens vorstperiodes ook speciale weerberichten te vinden, samengesteld door meteorologen van Buienradar. Ook geeft de site uitleg over alles wat komt kijken bij de ontwikkeling van ijs.

Bovendien vind je daar, net als op Schaatsen.nl, een reeks Gouden Tips om veilig het natuurijs op te gaan. Tonzon, producent van innovatieve materialen voor (woning)isolatie, heeft Schaatsradar als partner omarmd. Het bedrijf is sinds vorig jaar sponsor van de KNSB.

De KNSB denkt via de Schaatsradar tijdens vorstperiodes een nog groter publiek te kunnen bereiken. “Zodra het gaat vriezen wil iedereen van ons weten waar je veilig kunt schaatsen”, vertelt Jeroen Kraaij namens de schaatsbond. “Op Schaatsen.nl was die informatie al te vinden. Met Schaatsradar denken we nog beter antwoord te kunnen geven op de belangrijkste vragen van al die schaatsliefhebbers.”

Axel Geijtenbeek van Buienradar.nl: “Wij zetten overal en altijd onze fans centraal, dat doen we nu dus met de Schaatsradar. Het is echt heel ‘koel’ dat de ijsmeesters van de KNSB en de weerexperts van Buienradar samenwerken. Zo bereiken we samen nog meer schaatsfans en kan heel Nederland zien waar je veilig kan genieten van schaatsen op natuurijs.”

Toertochten

Pas als de vorst langere tijd aanhoudt, kunnen we denken aan het houden van toertochten. Mocht het zo ver komen, dan kunnen schaatsliefhebbers de kilometers die zij afleggen op natuurijs (en de gereden tijden) registreren via de Sprint app. Deze gratis app van de KNSB, verkrijgbaar in de App en Play Store, helpt je om schaatsprestaties te verbeteren. Hij werkt reeds op de kunstijsbanen en straks dus ook, dankzij GPS, op natuurijs.

Meer nieuws

Wat moet je weten over het Daikin NK Allround en Sprint?

Delftse studenten gaan al 25 jaar Effe Lekker Schaatsen, nu zelfs in Collalbo

Lindsay van Zundert mist Challenge Cup, maar mikt op Milaan 2026

Femke Kok en Joy Beune zeker van WK Inzell

Jumbo-Visma krijgt hulp van shorttrackcoach Dave Versteeg

KNSB start nieuwe opleiding TC3 kunstrijden samen met turnbond

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?