Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB benoemt Remy de Wit tot technisch directeur, als opvolger Arie Koops

Gepubliceerd zaterdag 12 mei 2018

Remy de Wit (43) treedt op 1 juli in dienst als technisch directeur van de KNSB. Hij wordt de opvolger van Arie Koops, die de schaatsbond na twaalf jaar zal verlaten.

Remy de Wit, die zijn loopbaan begon in het basisonderwijs, is al jaren actief in de sportwereld. Hij was onder meer bondscoach van de Nederlandse basketbalvrouwen en hoofdcoach van de Den Helder Seals. Van 2009 tot 2017 leidde hij aan het CTO in Amsterdam het fulltime opleidingsprogramma vrouwenbasketbal. In diezelfde periode behaalde hij een master in coaching en sportmanagement aan het Johan Cruyff Institute.

De afgelopen jaren was De Wit mede-eigenaar van de particuliere scholen van de Parkendaal Groep in Apeldoorn. Als medeoprichter was hij tevens technisch directeur van de FSG Academy. Dat instituut biedt zo’n 200 student-atleten de mogelijkheid hun (inter)nationale sportieve ambities te combineren met een onderwijsopleiding.

Educatie, coaching en passie voor sport vormen de rode draad in de loopbaan van Remy de Wit. Hij gaf sturing aan duurzame ontwikkeling en vernieuwing in de sport en heeft een ruime managementervaring. “De rol van technisch directeur van de KNSB biedt mij de kans om de verschillende werkvelden waarin ik actief ben geweest te bundelen in één functie. Het is een grote uitdaging en eer om bij de meest succesvolle Olympische sportbond van Nederland deze functie te mogen vervullen”, aldus De Wit, die woont in Opheusden.

De KNSB is verheugd met de komst van Remy de Wit. Onlangs werd Herman de Haan al benoemd tot directeur-bestuurder. “We hebben voor deze sleutelposities bewust gezocht naar twee mensen die elkaar aanvullen en versterken”, zegt Pieter de Kroon, voorzitter van de Raad van Toezicht van de KNSB.

“Wij hebben er alle vertrouwen in dat Remy als technisch directeur het Nederlandse schaatsen, in alle disciplines, ook de komende jaren zal laten floreren”, vervolgt De Kroon. “Hij zal dit doen in nauwe samenwerking met alle partijen binnen de schaatssport: van de verenigingen waar talenten hun eerste wedstrijdjes rijden tot en met de topteams met hun wereld- en Olympisch kampioenen. Samen voor het schaatsen.”

De Wit zal nog tijdelijk betrokken blijven bij FSG, waar hij zal toetreden tot de adviesraad. Op die wijze blijven zijn kennis en ervaring beschikbaar voor FSG. Managing director Jan Willem van Zoest vindt zijn vertrek jammer. “Maar als een van je zakelijke partners zo’n grote publieke functie in de sport gaat bekleden, kun je niet anders dan trots zijn. Het is ook een compliment aan FSG. We zijn blij voor hem en blij met de tijd die we krijgen om een goede vervanger te zoeken”, aldus van Zoest.

Meer nieuws

Hallo, Koning Winter: Zeven kandidaten voor marathon op natuurijs

KNSB en TIG Sports verlengen samenwerking in Shorttrack tot 2028

Aftrap campagne basiseisen sociale veiligheid

TeamNL langebaanschaatsen voor ISU World Cup 3 en 4 bekend

TeamNL Shorttrack voor ISU World Cup 3 en 4 bekend

Extra marathon op de kalender: Staatsloterij Schaatsmarathon

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?