Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Karen Venhuizen disciplinemanager kunstrijden

Gepubliceerd zaterdag 29 december 2012

Karen Venhuizen (28) is per 1 januari 2013 disciplinemanager kunstrijden bij de KNSB. Ze volgt Jeroen Prins op, die zich weer in hoofdzaak op zijn activiteiten als ISU-official gaat richten.

Negenvoudig Nederlands kampioene Karen Venhuizen was sinds september op projectbasis al betrokken bij de implementatie van het dit voorjaar gepresenteerde Adviesrapport Topsport Kunstrijden, dat er voor moet zorgen dat het kunstrijden in Nederland in de toekomst weer aansluiting vindt bij de internationale top. Daarnaast is Venhuizen ook bezig met de opzet van diverse RTC’s en heeft ze het project ’OmTurnen’ omarmd. Met dit project wil de KNSB in de toekomst de kennis van turnverenigingen gebruiken om het kunstrijden op een hoger niveau te tillen. Wellicht is het zelfs mogelijk dat kunstrijders en turners gezamenlijk op kunnen trekken bij bijvoorbeeld ballet-, dans en krachttrainingen. Ook is het in de toekomst denkbaar dat turners kennis gaan maken met kunstrijden en, indien geïnteresseerd, ’omgeturnd’ gaan worden tot kunstrijders.

De KNSB is blij dat Karen Venhuizen de opdracht heeft aangenomen. Directeur sport Arie Koops: “Gezien de betrokkenheid van Karen bij de diverse projecten die we al in gang hebben gezet, is het een logisch gevolg dat ze de taken van Jeroen als disciplinemanager kunstrijden overneemt. Daarnaast past het aantrekken van Venhuizen als disciplinemanager helemaal in ons beleid om ex-topsporters te betrekken bij de ontwikkeling van de sport.”

Venhuizen ziet haar nieuwe taak bij de KNSB als een grote uitdaging: “Ik ben in september al met de implementatie van de adviezen uit het kunstrijrapport begonnen. We hebben de eerste stap gezet. Je ziet ook dat er een positieve wind binnen de KNSB waait. Het heeft tijd nodig voor alle neuzen dezelfde kant opstaan, maar dat is wel nodig want we moeten het wel samen gaan doen.”

Meer nieuws

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Veel schaatsers op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

Hallo, Koning Winter: Zeven kandidaten voor marathon op natuurijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?