Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Japanse televisie op bezoek bij de KNSB

Gepubliceerd dinsdag 26 september 2017

Japan heeft een rijke schaatscultuur en namen als Hiroyasu Shimizu en Joji Kato spreken bij liefhebbers tot de verbeelding. Mede dankzij de Nederlandse trainer Johan de Wit vierde de Japanse schaatsploeg het afgelopen seizoen nieuwe successen. Reden voor de Japanse televisie een bezoek te brengen aan het beste schaatsland ter wereld: Nederland.

De Japanse cameraploeg is op dinsdag 26 september te gast op het KNSB bondsbureau om enerzijds de werkomgeving vast te leggen en anderzijds de informatiebijeenkomst met trainers bij te wonen.

De Japanners blijven in totaal een week in Nederland. Ze hopen te kunnen achterhalen wat het geheim achter de Nederlandse schaatssuccessen is. Daarvoor zullen ze onder meer ook Geert Kuiper, bondscoach Team Pursuit en Mass Start, en Hans Boom, KNSB opleider, interviewen.

Nederland speelt een belangrijke rol in de wederopstanding van Japan in het schaatsen. Niet alleen trok Johan de Wit als coach naar het land, Nao Kodaira bewandelde met succes de omgekeerde route. Zij trainde de afgelopen jaren in ons land onder leiding van Marianne Timmer en Gianni Romme. Het afgelopen seizoen won Kodaira onder meer goud op het WK sprint en ok op de 500 meter bij de WK afstanden was ze de beste. Een extra reden voor de Japanse journalisten om naar Nederland te trekken.

Meer nieuws

Oud-wereldkampioen Jeroen Straathof wordt verenigingsadviseur bij KNSB

Frameschaatsen komend seizoen mogelijk op 16 van de 22 ijsbanen

Ticketverkoop langebaanevenementen gestart

Stuur videoboodschap in en maak kans op tickets

'Vind nog maar eens zo’n sportcomplex in Nederland'

Suzanne Schulting wil nog aan twee Winterspelen meedoen

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?