Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Jan Augustinus nieuwe voorzitter Europese Conferentie Langebaan

Gepubliceerd woensdag 6 mei 2015

Conferentie in Minsk staat in teken van kennisuitwisseling

Minsk – Afgelopen weekend vond de jaarlijkse Europese Conferentie Langebaan plaats in Minsk, de stad waar in 2016 het EK Allround plaatsvindt. Met vertegenwoordigers uit tien landen en drie leden van de Technische Commissie Langebaan van de ISU heeft de KNSB constructief gesproken over diverse thema’s in het schaatsen. Voormalig internationaal scheidsrechter en oud-bestuurder van de KNSB Jan Augustinus is benoemd tot de nieuwe voorzitter van de conferentie en volgt hiermee de Zweed Jan Marmstal op.

Jan Augustinus is verheugd met het voorzitterschap: “Mijn hart ligt bij het schaatsen. Ik wil graag betrokken blijven en mijn know-how delen. Ik denk dat ik met mijn jarenlange ervaring en netwerk in de internationale schaatswereld op een goede manier invulling kan geven aan het voorzitterschap. Mijn intentie is onder meer om het aantal Europese landen dat deelneemt aan de conferentie verder uit te breiden en actuele thema’s te bespreken die aansluiten bij de behoeften van landen.”

Thema’s richting ISU congres 2016

De KNSB ziet internationale samenwerking als een belangrijk middel om haar ambities voor de schaatssport waar te maken. Denk aan de samenwerking met Zuid-Korea, de deelname aan de ISU werkgroepen en aan deze conferentie. Tijdens de conferentie in Minsk stond vooral het informeel uitwisselen van ervaringen en ideeën centraal. De Technische Commissie (TC) van de ISU gaf aan richting het ISU Congres in juni 2016 na te denken over onder andere de verdere positionering van de teamsprint en mass start en de internationale wedstrijdkalender. Daarnaast wordt opnieuw gekeken naar de indeling van het programma bij de WK Afstanden op basis van de ervaring van afgelopen seizoen en feedback van coaches en atleten. De voorstellen op deze thema’s zullen aan bod komen tijdens het ISU Congres in juni 2016. De TC gaf aan dat zij openstaat voor input van bonden op deze thema’s; de KNSB zal de TC input geven en zelf ook voorstellen doen op het ISU congres.

Jenneke Bogerd, manager internationale zaken KNSB: “Richting het ISU Congres gaan we met betrokkenen in Nederland én met bonden uit andere landen en de ISU in gesprek om tot goede en kansrijke voorstellen te komen. De conferentie was een mooie gelegenheid om kennis uit te wisselen, het internationale netwerk uit te breiden en te horen wat er speelt in het buitenland. Zo zie je dat Wit-Rusland aan de weg timmert en over fantastische faciliteiten beschikt in Minsk. Men is trots om het EK Allround in 2016 te organiseren en hoopt ook veel Nederlandse fans te trekken. Er wordt hard aan gewerkt om de drempel voor hen zo laag mogelijk te maken qua reis en verblijf.”

Meer nieuws

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Veel schaatsers op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?