Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Jaarprijzen kunstrijden voor Thomas Kennes en Caya Scheepens

Gepubliceerd dinsdag 11 juli 2017

Thomas Kennes heeft op De Uithof in Den Haag de Sjoukje Dijkstra Trophy ontvangen, de prijs voor de Kunstrijder van het Jaar. De Joan Haanappel Aanmoedigingsprijs werd uitgereikt aan Caya Scheepens.

De uitreiking vond plaats op De Uithof in Den Haag tijdens een verrassingsbezoek van de naamgeefsters van de beide prijzen, Sjoukje Kossmayer-Dijkstra en Joan Haanappel. De olympisch kampioene van 1964 benadrukte dat Thomas de afgelopen winter stabieler is geworden, een aantal goede prestaties heeft neergezet (onder andere finale Winter Universiade) en een enorme progressie heeft gemaakt. Dijkstra: ”Daarnaast laat Thomas zien volledig toegewijd te zijn aan zijn sport en is daarom terecht tot Kunstrijder van het Jaar uitgeroepen en heeft de daarbij behorende ereprijs dik verdiend.”
Kennes, die afgelopen winter zijn tweede EK reed, is de eerste man die de Sjoukje Dijkstra Trophy, sinds deze ereprijs in 2007 in het leven is geroepen, in ontvangst mocht nemen.

Caya Scheepens werd tijdens het trainingskamp van de SKN (Stichting Kunstrijden Nederland) op de Haagse Uithof verrast met de Joan Haanappel Aanmoedigingsprijs. De 14-jarige kunstrijdster uit het Brabantse Made, maakte afgelopen winter technisch een enorme sprong voorwaarts, benadrukte Joan Haanappel. ”Caya heeft zich keer op keer verbeterd in het achterliggende seizoen en uiteindelijk ook de technische limiet voor het WK Junioren gereden.”

Op de foto v.l.n.r.: Sjoukje Dijkstra, Thomas Kennes, Caya Scheepens en Joan Haanappel (foto Huub Snoep).

 

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?