Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Iris van der Stelt blij verrast met prijs Marathonschaatsster van het Jaar  

Gepubliceerd donderdag 11 oktober 2018

Vijf dagen na haar 26steverjaardag kreeg Iris van der Stelt in Thialf een bijzonder cadeau uit handen van KNSB-disciplinemanager Willem Hut: de prijs voor Marathonschaatsster van het Jaar 2017-18. De rijdster van team mkbasics.nl nam het bronzen beeld blij verrast in ontvangst.

Van der Stelt zat , na de wekelijkse teamtraining in Heerenveen, gezellig met ploeggenoten haar verjaardag te vieren, toen Hut binnenstapte met taart en cadeau. “Daar had ik even helemaal niet op gerekend”, zegt ze. “Ik wist natuurlijk wel dat ik een goed seizoen had gedraaid, maar niet dat ik daar op dit moment deze prijs voor zou krijgen.”

Iris van der Stelt, in 2016 ook uitgeroepen tot Marathonschaatsster van het Jaar, boekte in het voorbije seizoen 3 dagzeges en 11 podiumplekken. Ze presteerde het hele jaar goed, won het klassement om de KPN Marathon Cup en deed het ook prima op buitenlands natuurijs met een vijfde plek in de KPN Grand Prix.

“Het is een hele eer om deze prijs te mogen winnen, maar het voelt ook een beetje dubbel”, zegt ze in een reactie. “Vroeger had je ook een teamprijs. Die bestaat niet meer, maar deze prijs hebben we echt met elkaar gewonnen. We overtreffen onszelf als team elk seizoen weer. Deze prijs is dus voor ons allemaal.”

De onderscheiding, een bronzen beeld van Gerrit van Emous, beschouwt Van der Stelt als een mooie opsteker in aanloop naar het nieuwe seizoen. Volgende week zaterdag, 20 oktober, staat de eerste wedstrijd om de KPN Marathon Cup alweer op het programma, traditiegetrouw op de Jaap Edenbaan in Amsterdam.

“Wij willen weer zo veel mogelijk overwinningen pakken”, vertelt Van der Stelt. “We willen mooie wedstrijden laten zien, waarin we voor de dagzeges gaan. En laten we hopen dat het een strenge winter wordt, zodat we mooie wedstrijden krijgen op natuurijs in eigen land!”

FOTO MARTIN DE JONG

Meer nieuws

Samenwerking KNSB en Sidijk krijgt structureel vervolg

'We komen voor het schaatsen, niet voor een derde helft’

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?