Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Internationaal schaatsen ook komende vier jaar bij de NOS

Gepubliceerd donderdag 24 oktober 2019
Alle internationale schaatswedstrijden zijn ook de komende vier seizoenen te volgen via de NOS bij de publieke omroep. De NOS heeft de samenwerking met de Internationale Schaatsunie (ISU) verlengd tot en met het seizoen 2022/2023.

De overeenkomst omvat de live-rechten voor alle Europese- en wereldkampioenschappen langebaanschaatsen en shorttrack, alle wereldbekerwedstrijden in die disciplines, plus de samenvattingsrechten van de EK en WK kunstrijden. Vorig jaar verlengde de NOS ook al de samenwerking met de KNSB voor het nationale schaatsen met vier jaar.

“Met deze nieuwe verbintenis is de schaatsliefhebber ook de komende jaren via de publieke omroep verzekerd van de belangrijkste nationale én internationale schaatswedstrijden”, aldus Gerard Timmer, algemeen directeur van de NOS. “Wij volgen het schaatsen al decennialang op die karakteristieke NOS-manier, met voor- en nabeschouwingen, veel deskundigheid, live-verslagen, analyses, interviews en achtergronden. Dat blijven we dus doen. Het hele verhaal, via alle denkbare platforms: televisie, radio, op NOS.nl en social media.”

“Dit is mooi nieuws”, reageert Herman de Haan, directeur-bestuurder van de KNSB. “Wij weten dat het schaatsen bij de NOS in goede handen is, met uitzendingen van hoge kwaliteit die vrij voor iedereen beschikbaar zijn. Dat hadden wij voor alle nationale wedstrijden al geregeld tot medio 2022, wij zijn blij dat de ISU voor alle internationale schaatswedstrijden ook voor de NOS gekozen heeft.”

Het schaatsseizoen 2019/2020 start vrijdag 1 november met het World Cup Kwalificatie Toernooi. In Thialf wordt drie dagen lang gereden om de eerste startbewijzen van het seizoen. Internationale hoogtepunten verderop in het seizoen zijn onder meer de WK Afstanden op het snelle ijs van Salt Lake City, de EK Afstanden in Heerenveen en de gecombineerde WK Allround & Sprint in Hamar. De hoogtepunten van het shorttrackseizoen zijn de wereldbeker in Dordrecht, de EK in het Hongaarse Debrecen en de wereldkampioenschappen in Seoel.

Foto: Soenar Chamid

Meer nieuws

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

Niki Wories: ‘Sporters helpen waar we kunnen’

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?