Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

In memoriam Hans Brandt

Gepubliceerd maandag 15 mei 2017

Door ziekte is Hans Brandt, voorzitter van het Gewest Noord-Holland/Utrecht, op 7 mei veel te vroeg overleden. Hij werd 74 jaar.

Hans had nog zoveel plannen en ideeën op bestuurlijk schaatsgebied, maar dat werd hem niet meer gegund. Op dinsdag 2 mei jl. had hij met een selecte groep vrienden/kennissen en familie nog een geslaagd etentje. Hans heeft dat als zeer positief en gezellig ervaren. De aanwezigen niet minder. Er werden veel anekdotes verteld over Hans zijn leven en hij werd voor zijn verdiensten voor de schaatssport en het Gewest NHU in het bijzonder tot erelid van het Gewest benoemd.

Hans heeft vanaf 2001 deel uitgemaakt van het dagelijks bestuur van het Gewest NHU en werd meteen vicevoorzitter. Na het vertrek van Harry Falke als voorzitter in 2010 vond hij dat er gezocht moest worden naar een vrouwelijke voorzitter. Toen deze niet werd gevonden, vond Hans het eigenlijk toch zelf wel erg leuk om te doen. Daarom heeft hij in 2013  de voorzittershamer van het Gewest NHU opgepakt. Hij heeft dit altijd met veel enthousiasme gedaan: vergaderingen leiden ging hem goed af; had altijd een luisterend oor; was scherp met zijn conclusies en liet de mensen in hun waarde.

Een bekend item van Hans was: 22.00 uur einde vergadering. Hij kondigde dit altijd ruim van tevoren aan en stond ook echt om 22.00 uur op!

Ook binnen de KNSB heeft Hans zijn sporen verdiend. Nadat hij jaren zelf marathonschaatser was geweest, vervulde hij al op jonge leeftijd diverse functies binnen de marathonsport en is geruime tijd voorzitter geweest van de Sectie Marathon. Ook in de vroegere Bondsraad heeft Hans zijn steentje bijgedragen.

In Amsterdam heeft hij vele jaren deel uitgemaakt van het Sailbestuur, hetgeen hem een ridderorde heeft opgeleverd. Als erelid van het Gewest NHU en aimabel persoon zullen we Hans Brandt niet gauw vergeten.

Open hier de rouwkaart van Hans Brandt: Kaart Hans Brandt

 

Meer nieuws

Wat moet je weten over het Daikin NK Allround en Sprint?

Delftse studenten gaan al 25 jaar Effe Lekker Schaatsen, nu zelfs in Collalbo

Lindsay van Zundert mist Challenge Cup, maar mikt op Milaan 2026

Femke Kok en Joy Beune zeker van WK Inzell

Jumbo-Visma krijgt hulp van shorttrackcoach Dave Versteeg

KNSB start nieuwe opleiding TC3 kunstrijden samen met turnbond

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?