Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

IJSTIJD! wordt SKATETIJD! Jeugd trekt de inlineskates aan

Gepubliceerd woensdag 8 mei 2019

Het is SKATETIJD! Tijd om te skaten, samen met je vrienden. De afgelopen winter heeft de KNSB met heel veel partners IJSTIJD opgezet om meer kinderen te laten kennismaken met het schaatsen. Nu is het tijd voor de seizoenswissel: de smalle ijzers maken plaats voor wieltjes, schaatsen worden ingeruild voor inlineskates. IJSTIJD! wordt SKATETIJD!

SKATETIJD! is het zomerprogramma waarmee meer kinderen kennis maken met inline-skaten. Bij inline-skateverenigingen kunnen kinderen het skaten voortzetten, het nog beter leren en ook aan wedstrijden meedoen als ze dat leuk vinden. Zij krijgen daarom na de clinic een brief mee naar huis met daarin relevante informatie over verenigingen in de buurt.

In dit eerste jaar van SKATETIJD! krijgen verenigingen ondersteuning dankzij actieve sponsors. Fila Skates heeft als official supplier driehonderd paar skates, helmen en beschermers voor kinderen (en coaches) beschikbaar gesteld. Sponsor Tonzon ondersteunt het streven van de KNSB de Nederlandse jeugd meer in beweging te krijgen en maakt het mogelijk om de clinics in heel het land aan te bieden, inclusief transport van alle skates. Zo hoeft bij een clinic niemand langs de kant te staan omdat materiaal ontbreekt.

Scholingsdagen

Ter inspiratie en als voorbereiding op de clinics verzorgt de KNSB tijdens SKATETIJD! ook scholingsdagen voor (potentiële) trainers. Bovendien zijn voor de vakleerkracht, gymdocent en/of combinatiefunctionaris speciale leskaarten ontwikkeld voor een gymles op inlineskates met de nadruk op plezier. Scholen kunnen ook lesboekjes kosteloos bestellen via deze link. Die lesboekjes ondersteunen een leuke voorbereiding in de klas op de skateclinic op het schoolplein of de skatebaan in de buurt.

Wie wil weten waar je kunt inlineskaten deze zomer, vindt opschaatsen.nleen overzicht van skeelerbanen, -verenigingen en inline-skatetochten. Verenigingen die de ambitie hebben om inline-skaten voor jeugd op een hoger plan te brengen, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Martijn Hagens van de KNSB ([email protected]).

In het eerste jaar van SKATETIJD! zijn er verschillende mogelijkheden waar (een beperkt aantal) verenigingen gebruik van kunnen maken. Bekijk hier welke  mogelijkheden er zijn!

IJSTIJD!

Met SKATETIJD! in de zomer en IJSTIJD! in de winter kunnen kinderen een jaarrond lekker sporten op de schaats of wieltjes. Dit jeugdprogramma heeft de KNSB opgezet samen met sponsors KPN en Rabobank en de Vereniging Kunstijsbanen Nederland. Aan het initiatief werken vele partijen mee, waaronder basisscholen, schaats- en skeelerverenigingen, tijdelijke ijsbanen en schaatsscholen. Afgelopen winter namen ruim 250.000 kinderen deel aan schoolschaatslessen.

Meer nieuws

Hallo, Koning Winter: Zeven kandidaten voor marathon op natuurijs

KNSB en TIG Sports verlengen samenwerking in Shorttrack tot 2028

Aftrap campagne basiseisen sociale veiligheid

TeamNL langebaanschaatsen voor ISU World Cup 3 en 4 bekend

TeamNL Shorttrack voor ISU World Cup 3 en 4 bekend

Extra marathon op de kalender: Staatsloterij Schaatsmarathon

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?