Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

IJSTIJD! stimuleert schoolschaatsen met lespakketten en e-learning

Gepubliceerd zondag 16 december 2018
“Het is IJSTIJD! Tijd om te gaan schaatsen. Samen met je klasgenootjes, vriendjes of vriendinnetjes. Want schaatsen is leuk, leerzaam en gezond!” Met deze insteek lanceert de schaatsbond KNSB een lange termijn initiatief om alle kinderen tot en met 12 jaar in Nederland enthousiast te maken (vaker) te gaan schaatsen. De KNSB werkt hierbij nauw samen met scholen, kunstijsbanen, tijdelijke ijsbanen, schaatsscholen en schaatsverenigingen. Speciaal voor scholen zijn lespakketten, een e-learning programma en leskaarten ontwikkeld.

Meer bewegen

IJSTIJD! speelt in op het maatschappelijke streven om jeugd meer te laten bewegen. Sport is goed voor de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van een kind. Schaatsen zit in het DNA van de Nederlander en staat voor plezier op het ijs, coördinatie, kracht en snelheid. Schaatsen op natuurijs behoort tot ons Cultureel Erfgoed. Als het één nacht vriest, dromen velen van toeren op natuurijs en… de Elfstedentocht.

Sinds strenge winters minder vaak voorkomen, is het echter niet meer vanzelfsprekend dat de jeugd leert schaatsen op natuurijs. De KNSB en haar partners willen alle kinderen daarom met deze oer-Hollandse sport laten kennismaken op de ijsbaan.

Lespakketten en e-learning

Via schoolschaatslessen krijgen kinderen vaak een eerste echte kennismaking met deze puur Hollandse sport. Om hen optimaal voor te bereiden heeft de KNSB gratis interactieve lespakketten, een e-learning programma en leskaarten ontwikkeld voor de klassen 3 en 4, 5 en 6, en 7 en 8. De lessen zijn gericht op leuke schaatsoefeningen voor in de gymzaal én op de vaste of tijdelijke ijsbaan in de buurt. Want schaatsen is voor kinderen vooral fun!

Polsbandje voor extra keer schaatsen

Vanaf dit seizoen ontvangen de kinderen na hun schaatsles een cool IJSTIJD!-polsbandje met een unieke code dat hen de kans biedt om nog eens gratis of voordelig te gaan schaatsen. Verzilveren kan via schaatsen.nl/ijstijd. Hier presenteren ijsbanen, schaatsscholen en schaatsverenigingen hun aanbod. Zo kunnen de kinderen laagdrempelig extra schaatsplezier beleven. Hopelijk brengt dit weer nieuwe talenten voort, die later in de voetsporen van Sven en Ireen, Sjinkie of Suzanne kunnen treden.

De website schaatsen.nl/ijstijd is het platform met alle informatie, nieuwtjes, video’s en aanbiedingen. Voor informatie over de lespakketten, het e-learning programma en de leskaarten klikt u hier.

Meer nieuws

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Veel schaatsers op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

Hallo, Koning Winter: Zeven kandidaten voor marathon op natuurijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?