Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

IJSTIJD! Schaatsen in jouw buurt gaat van start

Gepubliceerd donderdag 1 december 2016

Op ruim 60 tijdelijke ijsbanen schaatsplezier 

“IJSTIJD! Schaatsen in jouw buurt” is een initiatief van de KNSB waarbij de tijdelijke kunstijsbanen in dorps- en stadscentra door het hele land IJSTIJD! vormen. Komende winter garanderen ruim 60 banen schaats- en ijsplezier voor miljoenen mensen – jong en oud – dicht bij huis, ongeacht het weer. De KNSB omarmt deze banen graag omdat zij een belangrijke rol spelen bij de kennismaking van jeugd met schaatsen.

Partners
Mede-initiatiefnemer van IJSTIJD! in 2011, KPN, is wederom partner in IJSTIJD! met onder andere clinics van de KPN Junior Schaatsclub onder ambassadeurschap van Barbara de Loor. Chipsmerk Croky is nieuwkomer bij IJSTIJD! en organiseert de Croky Challenge als merkactivatie. Met het oog op het WK Shorttrack, dat van 10 t/m 12 maart 2017 plaatsvindt in Ahoy Rotterdam, organiseert de KNSB in samenwerking met 16 shorttrackverenigingen de Shorttrack College Club Tour. Mediapartners Sky Radio en De Telegraaf ondersteunen het initiatief de komende weken intensief, onder andere via radiospots en aandacht in (de regiotitels van) De Telegraaf.

Activatieprogramma op 16 banen
Op zestien ijsbanen is IJSTIJD! en haar partners zichtbaar. Dit zijn: WinterparadIJS Amersfoort, Winters Delft, BAX ijsbaan Doetinchem, Winter Wonderland Enschede, Wintersfeer Geldrop, Goudse IJsbaan, Hartje Winter Heerhugowaard, Winterland Hoofddorp, Beach Club Klein Scheveningen Lopikerkapel, IJsbaan Middelburg, Nijkerk on Ice, Ice World Roosendaal, Schaatsbaan Rotterdam, Wèntjerdruim Sittard, Venlo on Ice en IJsbaan Vught.

IJSTIJD! zorgt voor schaatsplezier
De KNSB verwacht circa 1,5 miljoen bezoekers op deze banen, waaronder zo’n honderdduizend schoolschaatsers. Olivier Smit, Commercieel Directeur KNSB: “IJSTIJD! is een podium waarmee de KNSB iedereen wil laten ontdekken hoe leuk schaatsen is, het sluit aan op onze visie ‘Van podium tot podium’. De KNSB waardeert de samenwerking met de lokale banen. Juist omdat er geen garantie is op natuurijs, is het voor kinderen belangrijk om hun eerste slagen op het ijs in de buurt te kunnen maken. Samen met onze partners, de enthousiaste ijsbaanorganisaties en de betrokken KNSB verenigingen worden er allerlei activiteiten georganiseerd op en rond deze tijdelijke banen. IJSTIJD! is een prachtige opstap om daarna door te gaan met schaatsen.” 

Meer informatie
Ga naar schaatsen.nl/ijstijd voor meer informatie en een overzicht van alle IJSTIJD! ijsbanen.

Voor meer informatie en vragen:
Anouk Kuiper (projectleider IJSTIJD!)
[email protected]
088 – 489 2000 of 06-50 86 86 14

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?