Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Iedereen kan schaatsen dankzij het Jeugdsportfonds

Gepubliceerd donderdag 18 oktober 2018

Het schaatsseizoen is inmiddels begonnen. De KNSB hoopt natuurlijk dat zoveel mogelijk kinderen kunnen schaatsen. Helaas heeft niet iedereen in Nederland voldoende geld voor bijvoorbeeld de contributie. Dankzij het Jeugdsportfonds kunnen kinderen toch lid worden van een sportvereniging.

Het Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen vanaf 4 tot en met 18 jaar die leven in gezinnen waar niet genoeg geld aanwezig is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt het Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen.

Iedere sportclub wil natuurlijk dat alle kinderen kunnen sporten. Ook kinderen uit gezinnen waar geen geld is voor contributie en de benodigde attributen. Als schaats- of inlineskatevereniging kun je zelf geen aanvraag voor een bijdrage doen, maar je kunt er wel voor zorgen dat leden en bezoekers van je club weten dat het Jeugdsportfonds bestaat. Wie weet kennen zij gezinnen die wel een steuntje kunnen gebruiken. Je kunt bij het lokale of landelijke Jeugdsportfonds informatiemateriaal opvragen waarmee je de bezoekers (en je leden) kunt informeren.

In 2017 heeft het Jeugdsportfonds 60.103 kinderen een sportkans geboden. Wil je weten of het Jeugdsportfonds kan helpen? Kijk dan hier.

Meer nieuws

Lara van Ruijven krijgt postuum gouden speld KNSB

Daikin NK Inlineskaten 2023 komen er aan!

Campagne KNSB en VeiligheidNL: Lekker inlineskaten, ga goed voorbereid op pad!

Daikin NK G-Inlineskaten van start

Suzanne Schulting kiest voor aangepaste voorbereiding op nieuwe seizoen

Tilburg vanaf 2024 gaststad voor internationale shorttrackwedstrijden

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?