Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Hill bondscoach inline-skaten tot WK 2015

Gepubliceerd woensdag 26 maart 2014

Desly Hill blijft bondscoach van de nationale inline-skate selectie. Met de uit Australië afkomstige Hill is een fulltime-contract van bijna twee jaar overeengekomen, dat zal lopen tot en met het WK inline-skaten in 2015.

Hill was eerder fulltime bondscoach tussen 2008 en 2012 en had afgelopen seizoen bij de KNSB een dienstverband van mei tot september.

“Wij wilden graag met Desly verder”, aldus Arie Koops, directeur sport KNSB. “We zijn blij dat we nu voor een langere periode verdere invulling kunnen geven aan de ontwikkeling van het inline-skaten.”

“Ik vind het geweldig dat ik de komende twee seizoenen opnieuw bondscoach ben van de Nederlandse inline-ploeg”, benadrukt Desly Hill. “Dat ik samen met de KNSB verder kan bouwen aan de ontwikkeling van deze sport, zowel in de zomer als in de winter. Multidisciplinair dus, want ook de meeste inliners beoefenen én de inline-sport én een of meer schaatsdisciplines. Het is een uitdaging te kijken hoe de diverse sporten elkaar nog meer kunnen versterken.”

Manon Kamminga, afgelopen jaar in Almere goed voor zeven EK-titels, toont zich opgelucht dat de kogel door de kerk is. “Omdat het zo lang duurde voor er duidelijkheid was of Desly door zou gaan of niet, had ik er een hard hoofd in. Ben hier heel blij mee. Ik werk weliswaar al zes jaar met Desly, inmiddels ook op het ijs, maar voel dat ik nog niet uitgeleerd ben bij haar.”

Ook Michel Mulder juicht het aanblijven van Desly Hill als bondscoach van de inline-ploeg toe: “Top voor het inline-skaten. Zij is degene met de meeste know-how in Nederland op het gebied van inlinen. Ben er erg blij mee.”.

Meer nieuws

Campagne KNSB en VeiligheidNL: Lekker inlineskaten, ga goed voorbereid op pad!

Daikin NK G-Inlineskaten van start

Suzanne Schulting kiest voor aangepaste voorbereiding op nieuwe seizoen

Tilburg vanaf 2024 gaststad voor internationale shorttrackwedstrijden

KNSB geeft vader Sjoukje Dijkstra postuum zijn NK-titel terug

Vacature: Competitieleider Marathonschaatsen en Inlineskaten bij de KNSB

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?