Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Hill bondscoach inline-skaten tot WK 2015

Gepubliceerd woensdag 26 maart 2014

Desly Hill blijft bondscoach van de nationale inline-skate selectie. Met de uit Australië afkomstige Hill is een fulltime-contract van bijna twee jaar overeengekomen, dat zal lopen tot en met het WK inline-skaten in 2015.

Hill was eerder fulltime bondscoach tussen 2008 en 2012 en had afgelopen seizoen bij de KNSB een dienstverband van mei tot september.

“Wij wilden graag met Desly verder”, aldus Arie Koops, directeur sport KNSB. “We zijn blij dat we nu voor een langere periode verdere invulling kunnen geven aan de ontwikkeling van het inline-skaten.”

“Ik vind het geweldig dat ik de komende twee seizoenen opnieuw bondscoach ben van de Nederlandse inline-ploeg”, benadrukt Desly Hill. “Dat ik samen met de KNSB verder kan bouwen aan de ontwikkeling van deze sport, zowel in de zomer als in de winter. Multidisciplinair dus, want ook de meeste inliners beoefenen én de inline-sport én een of meer schaatsdisciplines. Het is een uitdaging te kijken hoe de diverse sporten elkaar nog meer kunnen versterken.”

Manon Kamminga, afgelopen jaar in Almere goed voor zeven EK-titels, toont zich opgelucht dat de kogel door de kerk is. “Omdat het zo lang duurde voor er duidelijkheid was of Desly door zou gaan of niet, had ik er een hard hoofd in. Ben hier heel blij mee. Ik werk weliswaar al zes jaar met Desly, inmiddels ook op het ijs, maar voel dat ik nog niet uitgeleerd ben bij haar.”

Ook Michel Mulder juicht het aanblijven van Desly Hill als bondscoach van de inline-ploeg toe: “Top voor het inline-skaten. Zij is degene met de meeste know-how in Nederland op het gebied van inlinen. Ben er erg blij mee.”.

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?