Inline-skaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Help jij mee bij de Challenge Cup / NK Kunstrijden in Den Haag?

Gepubliceerd: donderdag 25 januari 2018

Meld je nu aan als vrijwilliger voor de Challenge Cup en het Nederlands Kampioenschap Kunstrijden. De Challenge Cup wordt georganiseerd van 22 tot en met 25 februari 2018 op De Uithof in Den Haag. Werk mee aan de organisatie van dit mooie evenement en doe geweldige ervaring op!

Wil jij een steentje bijdragen aan dit fantastische evenement? Krijg je er energie van om vier dagen lang ondergedompeld te zijn in de sfeer van het kunstrijden? Wil je onderdeel uitmaken van een hecht team van vrijwilligers? Dan zijn we op zoek naar jou!

Meld jij je aan? Download dan het vrijwilligersformulier en mail dit naar challengecup@knsb.nl

Over de Challenge Cup

De Challenge Cup is een wedstrijd waarin jonge, aanstormende talenten in de leeftijd van 10 jaar tot de seniorenleeftijd de kans krijgen zich op mondiaal niveau te meten met hun collega’s.

Daarnaast dient de wedstrijd als voorbereiding voor de internationale toprijders op de wereldkampioenschappen (19-25 maart in Milaan) en de wereldkampioenschappen voor junioren (5-11 maart in Sofia, Bulgarije). Voor de Nederlandse deelnemers staan ook de nationale titels op het spel. De beste Nederlander in iedere categorie wordt Nederlands Kampioen.

De Challenge Cup is en blijft het sterkste en meest gewaardeerde internationale kunstrijtoernooi ter wereld, na de Olympische Spelen, Europese- en wereldkampioenschappen, de ISU Grand Prix evenementen en de Challengers series. De Challenge Cup past goed in de ambitie om het Nederlandse kunstrijden op Olympisch niveau te krijgen en tegelijkertijd de sport onder een groter Nederlands publiek onder de aandacht te brengen.

Het evenement vindt plaats tijdens de Olympische Spelen. Om deze reden zullen internationale topatleten niet aanwezig zijn. Er worden wel deelnemers uit toplanden, zoals Japan en de Verenigde Staten, verwacht die zich net niet in de Olympische selectie hebben weten te rijden. Internationale topatleten in de juniorencategorie zijn naar verwachting wel aanwezig in voorbereiding op de Junioren WK. De nationale top neemt zeker deel aangezien zij zich niet hebben weten te plaatsen voor de Olympische Spelen en strijden om de Nederlandse titels.

Meer informatie over het evenement is terug te vinden op schaatsen.nl/challengecup.

Heb je gevonden wat je zocht?