Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Han Wijlens in Europese commissie inline-skaten

Gepubliceerd dinsdag 2 augustus 2016

Han Wijlens treedt toe als bestuurslid van de technische commissie inline-skaten van de CERS, de Europese inline-skatebond. De Duitse Irmelin Otten, afgelopen week herkozen als voorzitter tijdens het congres van de CEC, de technische commissie hardrijden van de Europese bond, heeft de namen van de overige bestuursleden bekendgemaakt.

Het is de tweede keer dat Nederland een bestuurslid in de CEC heeft, na Henk van Os, die er van 2004 tot en met 2013 deel van uitmaakte. “Ik denk dat Wijlens een belangrijke bijdrage kan leveren vanwege zijn brede bestuurlijke ervaring,” zegt Irmelin Otten. “Verder vind ik het belangrijk dat zoveel mogelijk verschillende landen zijn vertegenwoordigd in de CEC.”

De KNSB heeft Wijlens voorgedragen. De Zwollenaar was van 2005 tot 2010 voorzitter van de bondsraad van de KNSB. Hij zorgde er mede voor dat het omvormen van de bondsraad en het Bondscongres tot een Ledenraad succesvol verliep. Verder was Wijlens vijftien jaar voorzitter en lid van de financiële commissie van de schaatsbond. Behalve de Europese kampioenschappen vinden ook de Europa Cups inline-skaten onder auspiciën van de CERS plaats.

De overige bestuursleden in de CEC zijn Marc Decraemer (België), Jesus Cordero Cobo (Spanje), Susana Vieira (Portugal) en Rolland Broustout (Frankrijk).

Meer nieuws

Lara van Ruijven krijgt postuum gouden speld KNSB

Daikin NK Inlineskaten 2023 komen er aan!

Campagne KNSB en VeiligheidNL: Lekker inlineskaten, ga goed voorbereid op pad!

Daikin NK G-Inlineskaten van start

Suzanne Schulting kiest voor aangepaste voorbereiding op nieuwe seizoen

Tilburg vanaf 2024 gaststad voor internationale shorttrackwedstrijden

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?