Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Hallum is klaar voor 32ste editie KPN ONK Inlineskaten over 100 km

Gepubliceerd donderdag 5 september 2019

Slaagt good old Jouke Hoogeveen er eindelijk in om in Hallum het KPN Open NK inlineskaten over 100 kilometer op zijn naam te schrijven? Kort na het EK in het Spaanse Pamplona maakt het inlineskate-peloton zich alweer op voor deze laatste titelstrijd van het seizoen, komende zaterdag (7 september) in Friesland.

Het KPN ONK in Hallum staat officieel te boek als de Bartlehiem Skeelertocht, die dit jaar alweer zijn 32steeditie beleeft. Op de lijst met winnaars prijken grote namen als Erik Hulzebosch, Jan Eise Kromkamp, Crispijn Ariëns, Bart Swings, Elma de Vries, Irene Schouten en Francesca Lollobrigida.

Bij de mannen verdedigt Sjoerd den Hertog zaterdag zijn titel. Hij kan concurrentie verwachten van Gary Hekman en Crispijn Ariëns, die het ONK beiden al twee keer wonnen.  Aan de start verschijnt ook veertiger Jouke Hoogeveen, de geboren Fries die nog altijd droomt van een zege in Hallum. Een gevaarlijke outsider is de Nieuw-Zeelander Peter Michael, die voor het eerst zijn gezicht laat zien en dus geen idee heeft wat hem te wachten staat in de ‘Hel van het Noorden’. Bij de vrouwen moet Imke Vormeer, de winnares van vorig jaar, zien af te rekenen met onder anderen Manon Kamminga, Berber Vonk en Beau Wagemaker.

Het parcours is gewijzigd. De ronde van 31 kilometer is ingekort tot 21,5 kilometer. Het peloton komt hierdoor vaker door het centrum van Hallum en de organisatie hoopt dat hier weer volop publiek langs de kant zal staan. Heather Richardson-Bergsma, de Amerikaanse schaatscrack uit het Friese Aldeboarn, zal voor de plaatselijke jeugd in het voorprogramma een skeelerclinic verzorgen.

Het peloton maakt dit jaar vanuit Hallum eerst een ronde door Hijum, als eerbetoon aan de overleden marathonschaatser Willem Poelstra. Het parcours gaat daarna via Bartlehiem, beroemd van de Elfstedentocht, in de richting van Burdaard en dan naar Wânswert, vervolgens door Marrum en dan terug naar het centrum van Hallum.

De finish op de Mounebuorren in Hallum staat gepland voor 16.45 uur, maar de definitieve tijd is natuurlijk sterk afhankelijk van het weer en de frisheid van het peloton. Het ONK blijft voor de mannen en beloften een wedstrijd over 100 kilometer, de vrouwen en masters rijden dit jaar 66in plaats van 60 kilometer.

De wedstrijd in Friesland begint om 14.00 uur, tegelijk met de verschillende toertochten die over hetzelfde parcours gaan. Vanaf 15.30 uur is de wedstrijd online te volgen via de livestream van PodiumTV. Meer informatie over het KPN ONK in Hallum is te vinden op schaatsen.nl en bartlehiemskeelertocht.nl.

Meer nieuws

Hallo, Koning Winter: Zeven kandidaten voor marathon op natuurijs

KNSB en TIG Sports verlengen samenwerking in Shorttrack tot 2028

Aftrap campagne basiseisen sociale veiligheid

TeamNL langebaanschaatsen voor ISU World Cup 3 en 4 bekend

TeamNL Shorttrack voor ISU World Cup 3 en 4 bekend

Extra marathon op de kalender: Staatsloterij Schaatsmarathon

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?