Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Groen licht voor visiedocument Van podium tot podium

Gepubliceerd dinsdag 30 juli 2013
Toekomst schaats- en inline-sport zal komende maanden een ’gezicht’ krijgen

Eind april presenteerde de KNSB de eerste opzet van het visiedocument ’Van podium tot podium’. Een document waarin geschetst wordt hoe het schaatsen na de Winterspelen in 2014 in Nederland en daarbuiten eruit moet gaan zien. Inmiddels hebben het Algemeen Bestuur en de Ledenraad van de KNSB de visie omarmd en kan verder worden gegaan met de vervolgstappen. Thema’s uit het visiedocument zullen de komende maanden worden ingevuld. Ook zal een stappenplan om van de huidige naar de gewenste situatie te komen worden uitgewerkt.

Wie oog heeft voor de toekomst, moet vooruit zien. Dat geldt ook voor de KNSB, die eerder al het Strategisch Plan 2020 lanceerde. Mede vanuit dat vertrekpunt nam de schaatsbond eind vorig jaar het initiatief, gefaciliteerd door hoofdsponsor KPN, om samen met coaches, atleten en experts op het gebied van topsport, media en sponsoring een commissie in te stellen die het schaatsen en inline-skaten in z’n huidige vorm moest evalueren en mogelijke verbeteringen op onder meer sportief en commercieel gebied in kaart moest brengen.

Contouren toekomst schaatsen

Na een flink aantal bijeenkomsten in de achterliggende maanden werd de eerste versie van het visiedocument ’Van podium tot podium’ gepresenteerd, waarin de contouren hoe het schaatsen er in de toekomst uit moet gaan zien, zichtbaar worden. Elementen hierin zijn een nieuw commercieel model voor topteams, een duurzaam topsportklimaat, belevings- en inspiratievolle schaatspodia, een aantrekkelijke en herkenbare internationale wedstrijdkalender en een community voor fans. Centraal uitgangspunt is continuïteit van de schaatsbeweging.

Experts werken thema’s uit

In het visiedocument zijn thema’s benoemd, die nader uitgewerkt moeten worden. Zo zal er per thema een concreet stappenplan worden gemaakt om van de huidige naar de gewenste situatie te komen. Dit zal, nu het Algemeen Bestuur en Ledenraad van de KNSB groen licht hebben gegeven, de komende maanden veelal in kleine groepen gebeuren. Thema’s waarmee wordt gestart zijn onder andere:

De resultaten uit bovenstaande thema’s vormen onder andere input voor de al lopende thema’s:

Vervolgstappen nog belangrijker

Het streven is om in oktober een flinke stap met de uitwerking te hebben gemaakt. Zeker nu de A-merkenteams middels het omruilen van hun A-licentie voor een B-licentie hebben aangegeven dat het huidige systeem niet werkt, zijn de vervolgstappen van het visiedocument ’Van podium tot podium’ in de ogen van de KNSB nog belangrijker geworden.

* De groepen die met deze thema’s aan de slag gaan bestaan onder andere uit de volgende personen: George de Jong, Arthur Zuijderwijk, Adam Bakker, Jochem Uytdehaage, Patrick Wouters van den Oudenweijer, Niels Markensteijn, Michel van Grunsven, Mark Versteegen, Maarten Nooter, Geert Kuiper, Margriet de Schutter, Gijsbregt Brouwer, Aitske Ruben, Frans van Dijk, Jeroen Bijl, Arie Koops, Mascha van Werven, Jenneke Bogerd, Dennis Schomaker en de diverse disciplinemanagers van de KNSB.

Download het document Van podium tot podium

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?