Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Gouden speld voor Sanne van Kerkhof en Niels Kerstholt

Gepubliceerd vrijdag 23 januari 2015

Sanne van Kerkhof en Niels Kerstholt zijn aan het slot van de eerste dag van het ISU EK shorttrack in Dordrecht door de KNSB onderscheiden met de gouden speld voor hun verdiensten in het shorttrack. Ze kregen de onderscheiding op het ijs opgespeld door bestuurslid Sippy Tigchelaar.

Van Kerkhof en Kerstholt waren jarenlang vaste waarden in de nationale selectie en hebben, samen met Jeroen Otter en het team, het shorttrack gebracht waar het nu staat.
Op 19 januari vorig jaar behaalde Sanne van Kerkhof in Dresden met het Nederlandse relayteam voor de vierde achtereenvolgende keer de Europese titel. Een unicum, want nooit eerder in de geschiedenis van de Europese kampioenschappen shorttrack wist een land vier keer op rij het relay kampioenschap binnen te halen. Sanne van Kerkhof kampte in haar laatste seizoen enorm met haar rug. Desondanks deed ze mee aan de Europese kampioenschappen, de Olympische Winterspelen (haar tweede na Vancouver) en het wereldkampioenschap.

Kerstholt, die liefst tien jaar in de nationale selectie zat, heeft lang getwijfeld om met shorttrack te stoppen. Hij hakte pas begin dit jaar de knoop definitief door. Zijn hoogtepunt is ongetwijfeld de wereldtitel relay afgelopen winter in Montreal. De Nederlandse herenploeg nam daarmee revanche voor de verknalde race in Olympisch Sotsji. Niels Kerstholt was daarnaast zes maal Nederlands kampioen en twee maal Europees kampioen relay.

 

Klik hier voor meer informatie over het ISU EK Shorttrack

Foto: Huub Snoep

Meer nieuws

Hallo, Koning Winter: Zeven kandidaten voor marathon op natuurijs

KNSB en TIG Sports verlengen samenwerking in Shorttrack tot 2028

Aftrap campagne basiseisen sociale veiligheid

TeamNL langebaanschaatsen voor ISU World Cup 3 en 4 bekend

TeamNL Shorttrack voor ISU World Cup 3 en 4 bekend

Extra marathon op de kalender: Staatsloterij Schaatsmarathon

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?