Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

GHV denkt opnieuw leden te werven met AH Sportactie

Gepubliceerd vrijdag 14 september 2018

De AH Sportactie staat weer voor de deur. Veel schaatsverenigingen hebben inmiddels ervaring opgedaan met dit project en kunnen nu hun schaats- en skateaanbod echt goed aan de man (en vrouw) brengen. De Gooise Hardrijders Vereniging doet na een succesvol eerste jaar opnieuw mee.

De AH Sportactie 2018 vindt plaats van maandag 17 t/m zondag 30 september. In die periode ontvang je bij elke keer boodschappen doen een voucher die 2 sportcredits waard zijn. Per credit kan je een sportactiviteit boeken. Tot 25 november kunnen sportactiviteiten online geboekt worden en actiecodes verzilverd.

De Gooise Hardrijders Vereniging (GHV) doet voor het tweede jaar op rij mee aan de actie. “Vorig jaar hebben we voor het eerst meegedaan en dat was een positieve ervaring. Zowel de mensen binnen de vereniging als de deelnemers waren enthousiast. We hebben bovendien tien nieuwe leden mogen verwelkomen, dus het was al snel duidelijk dat we ons nu weer zouden aanmelden”, zegt Inge-Britt Koren, secretaris van de schaatsvereniging.

Andere aanpak
Hoewel de AH Sportactie vorig jaar een succes was, pakt GHV het dit jaar wel iets anders aan. “De actie is vorig jaar ruim opgezet. Iedereen was welkom en mensen konden in totaal drie keer komen schaatsen. Daarnaast stelden wij leenschaatsen beschikbaar en dat vroeg veel van onze vrijwilligers. Het kostte erg veel tijd en energie. Daarom hebben we de actie dit jaar alleen opgesteld voor jeugd”, aldus Koren.

Een jaar geleden meldden in totaal maar liefst 92 mensen zich aan voor de AH Sportactie bij GHV en de vereniging genereerde veel publiciteit. “We stonden bijvoorbeeld in de lokale krant en dat heeft denk ik wel bijgedragen aan de populariteit van de actie. Tot nu toe hebben we het project via social media en onze nieuwsbrief onder de aandacht gebracht. Uiteraard hopen we weer op veel nieuwe gezichten, maar het zal zeker wat minder intensief worden.”

Werven van nieuwe leden
De AH Sportactie kwam vorig jaar op een zeer gelegen moment voor GHV. De vereniging was namelijk op zoek naar manieren om meer mensen naar de schaatsbaan te trekken. Koren: “Vorig jaar is een grotendeels nieuw bestuur aangesteld. Een van de eerste zaken die we oppakten was het werven van nieuwe leden, omdat er redelijk veel lidmaatschappen zijn opgezegd de afgelopen jaren. De AH Sportactie was een mooie kans om de vereniging te promoten en nieuwe leden te werven.”

Koren hoopt dat de AH Sportactie uitgroeit tot een traditie. “Het is een leuk initiatief. We willen de actie een positie geven binnen onze vereniging, zodat je de organisatie erop kunt inrichten en elk jaar in september een mooi project hebt om nieuwe leden te werven. We hebben nu het zo ingericht dat we iets minder hoeven te vragen van onze vrijwilligers en ik denk dat het in deze vorm heel goed kan werken voor ons.”

Meedoen met AH Sportactie?
Na het succes van de AH Sportactie vorig jaar is de actie weer terug! Veel schaatsverenigingen hebben inmiddels ervaring opgedaan met deze projecten en kunnen nu hun schaats- en skateaanbod echt goed aan de man brengen. De KNSB en NOC*NSF ondersteunen om deze acties ook weer tot een groot succes te brengen.
Wil je als vereniging ook mee doen met de AH Sportactie? Klik hier voor meer informatie en de mogelijkheden.

Meer nieuws

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Veel schaatsers op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

Hallo, Koning Winter: Zeven kandidaten voor marathon op natuurijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?