Inline-skaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

AH Sportactie & Nationale Sportweek 2018

In september gaan de AH Sportactie en de Nationale Sportweek weer van start! Veel schaatsverenigingen hebben inmiddels ervaring opgedaan met deze projecten en kunnen nu hun schaats- en skateaanbod echt goed aan de man brengen!
De KNSB en NOC*NSF ondersteunen om deze acties ook weer tot een groot succes te brengen. Bekijk hier de acties én de goede voorbeelden van afgelopen jaar.

AH Sportactie
De AH Sportactie 2018 vindt plaats van maandag 17 t/m zondag 30 september. In die periode ontvang je bij elke keer boodschappen doen een voucher die 2 sportcredits waard zijn. Per credit kan je een sportactiviteit boeken. Zo stimuleert het sporters om samen te sporten, maar je mag natuurlijk ook zelf 2x sporten. Tot 25 november kunnen sportactiviteiten online geboekt worden en actiecodes verzilverd.

Nationale Sportweek 2018
Dit jaar is de Nationale Sportweek van 15 t/m 29 september 2018. De NSW en de AH Sportactie vallen dus tegelijkertijd zodat promotie en sportaanbod voor verenigingen makkelijk voor beide acties in te zetten is! Duizenden clubs, bonden, gemeenten en andere organisaties zetten hun deuren open. Een perfecte kans om gemakkelijk nieuwe sporten uit te proberen en samen sportplezier te beleven. De meeste gemeenten organiseren allerlei activiteiten en bieden informatie over alle sporten aan.
Profiteer van alle landelijke promotie en doe als vereniging mee met de Nationale Sportweek!

Al meegedaan aan de AH Sportactie of AH Schaatsactie? Het clubprofiel kun je één op één ook inzetten voor de NSW.

Jullie schaats- en skate-aanbod zichtbaar maken
Gebruik je reeds bestaande account op clubprofiel.nl of maak er eentje aan als je die als vereniging nog niet had.
Alle bestaande informatie staat nog in je account en ook na de laatste AH schaatsactie zijn door NOC*NSF wederom verbeteringen in het systeem doorgevoerd. Het zichtbaar maken van je kennismakingslessen wordt steeds makkelijker, zeker als je aanbod vaker wil herhalen.

Belangrijke data

Vanaf 1 juli Verenigingen kunnen activiteiten aanmelden op www.clubprofiel.nl
Vanaf 17 september Start sparen sportcredits bij AH
30 september Einde sparen sportcredits
25 november Laatste mogelijkheid inwisselen sportcredits en boeken sportactiviteiten

 

Learnings en goede voorbeelden van schaatsverenigingen (AH sportactie 2017 en AH Schaatsactie)
Op zoek naar inspiratie voor jullie vereniging? Hieronder staan diverse voorbeelden en veelgestelde vragen.

1. STS-KGM werft tien nieuwe leden met succesvolle AH Sportactie.
2. Sportweken toegankelijke manier ledenwerving
3. Bijna helft verenigingen begroet nieuwe leden dankzij AH schaatsactie

Hoe organiseer ik een proefles?
Hou het organiseren van de proeflessen simpel. Dit realiseer je door de proefleden deel te laten nemen aan bestaande lessen. Hiervoor hoef je geen extra trainers, ijshuur te regelen. De proefleden ervaren gelijk de sfeer binnen de vereniging, maar ook hoe de vereniging leuke en leerzame trainingen organiseert. Als vereniging bepaal je zelf wanneer, waar en hoe vaak proefleden kunnen deelnemen aan een proefles. Zorg wel altijd voor een gastheer/gastvrouw die de proefleden welkom heet.

Toegang tot de ijsbaan
“De kosten voor de toegang tot de ijsbaan, moet ik deze als vereniging zelf betalen?” Een vraag die regelmatig terugkomt. Hierin zijn verschillende opties, je kan als vereniging zelf voor de kosten opdraaien voor de toegang van de proefleden. Een andere optie is om in een vroeg stadium in overleg te gaan met de ijsbaan en andere verenigingen op de ijsbaan. Hoe lossen zij dit op? Welke mogelijkheden zijn er hier? Veel ijsbanen zijn bereid om hier in mee te denken. Een andere optie is om de kosten voor de toegang te laten betalen door de proefleden. In het aanmeldingstraject kan je als vereniging aangeven of er wel of geen kosten verbonden zijn aan deelname van de proeflessen. Communiceer dit vooraf duidelijk naar de (potentiele) proefleden. 

Hoe kan ik er voor zorgen dat de proefleden daadwerkelijk lid worden?
Er hebben diverse personen deelgenomen aan de proeflessen, hoe kan ik als vereniging ervoor zorgen dat deze personen ook daadwerkelijk lid worden? Ervan uitgaande dat de proefleden meerdere lessen volgen, is het belangrijk om na de eerste les al te monitoren hoe zij het ervaren hebben. Wat vonden ze van de training, de vereniging en komen ze nog een keer terug voor een 2de training. Na de laatste proeftraining kan een soortgelijke vraag nogmaals gesteld worden en bij interesse kan een aanmeldingsformulier worden meegegeven. Omdat het schaatsseizoen op zijn einde loopt, is het goed om de proefleden mee te nemen in het ‘zomerprogramma’ en hen daarvan op de hoogte te stellen. Een derde actie is om proefleden na afloop van de actie te bellen en vragen naar hun ervaringen. (mocht dit in een eerder stadium niet zijn gelukt). Een vierde actie kan aan het begin van het nieuwe seizoen plaatsvinden. Nogmaals een contactmoment met de proefleden om trainingen te volgen aan het begin van het nieuwe seizoen.

Waar kan ik mij aanmelden als vereniging?
De eerste stap naar deelname is je als club te registeren via www.clubprofiel.nl.
Verenigingen die al eerder hebben meegedaan (bijv. een Nationale Sportweek en AH-sportactie) hoeven niet opnieuw een account aan te maken. Nadat een account is aangemaakt kunnen activiteiten worden aangemaakt, waarop deelnemers zich kunnen inschrijven. Meer informatie over het aanmaken van deze activiteiten is te vinden in de handleiding die te raadplegen is zodra je bent ingelogd op clubprofiel.nl

Heb je gevonden wat je zocht?