Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

’Gezamenlijke trainingskamp eerste grote mijlpaal partnership KNSB en KSU’

Gepubliceerd vrijdag 5 juni 2015

Bliksembezoek president Zuid-Koreaanse schaatsbond JeayouL Kim

PAPENDAL – Er wordt wat afgezien op de atletiekbaan van Papendal, waar de Nederlandse en Zuid-Koreaanse langebaantalenten in de brandende zon een off ice training afwerken. Looptraining met sprintjes erin, afgewisseld met oefeningen in schaatszit. Komende maandag staat op het zomerijs in Enschede de eerste ijstraining op het programma.

De komst van de Zuid-Koreaanse schaatstalenten naar Nederland is een uitvloeisel van het partnership tussen de Nederlandse en Zuid-Koreaanse schaatsbond, dat begin november vorig jaar in Seoul werd beklonken. De samenwerking tussen de beide schaatsbonden krijgt steeds meer body. Dat onderstreepte ook JeayouL Kim, de president van de Zuid-Koreaanse schaatsband (KSU) en tevens vice-president van het organisatiecomité PyeongChang 2018. Hij bracht vandaag een bliksembezoek aan het gezamenlijke trainingskamp.

Op Papendal ontmoette Kim een delegatie van de KNSB waaronder Arie Koops (directeur Sport) en Jeroen Otter (bondscoach Shorttrack). Kim maakte daarnaast kennis met Maurits Hendriks, technisch directeur van NOC*NSF en een vertegenwoordiging van InnoSportLab Papendal, waaronder manager Peter Blangé. Bij het InnoSportLab is een sessie over wetenschap en schaatsen verzorgd. Wetenschap is één van de vier pijlers binnen het partnership van de beide schaatsbonden.

JeayouL Kim, president KSU en vice-president PyeongChang:

”Het gezamenlijke trainingskamp is de eerste grote mijlpaal van het partnership tussen de Nederlandse een Koreaanse schaatsbond. Het is voor de Koreaanse schaatsers een unieke gelegenheid om te zien hoe de Nederlanders trainen en ook andersom. Ik ben de KNSB dankbaar en kijk ernaar uit om onze samenwerking uit te breiden in aanloop naar PyeongChang 2018 en verder.  Door het bezoek aan Nederland kon ik vandaag zelf een training bijwonen op Papendal, een prachtige setting voor topsport. Ik merkte dat de Koreaanse en Nederlandse schaatsers elkaar helpen en onderling plezier hebben. Naast het trainingsaspect is het mooi dat er ook vriendschap ontstaat.”

Peter Blangé, manager InnoSportLab Papendal:

”Het is hartstikke leuk dat de Zuid-Koreanen een kijkje kwamen nemen hoe topsport hier functioneert en hoe de wetenschap daarin is ingebed. We hebben het gehad over de fysiologische belasting en de biomechanica binnen het schaatsen. Daarnaast hadden we in de sprinthal een complete testbatterij opgesteld, waar we van alles hebben laten zien. Onder andere een VO2 max test en een wingate test, waarbij je een indruk krijgt van het anaerobe vermogen. En voor die junioren is het natuurlijk prachtig om op Papendal te trainen. Alles ademt hier topsport uit, dat moet, naast het feit dat de Nederlandse en Zuid-Koreaanse junioren twee weken samen trainen, nog eens extra stimuleren.”

Paul Sanders, algemeen directeur KNSB:

“In het verlengde van het gezamenlijk trainingskamp van de langebaantalenten, worden er naast sporttechnische aspecten ook ideeën uitgewisseld over strategieën rond breedtesport en marketing & communicatie. Zo heeft de Zuid-Koreaanse bond donderdag een bezoek gebracht aan het KNSB Bondsbureau in Utrecht. Je merkt dat de Zuid-Koreaanse schaatsbond werkt aan het versterken en populairder maken van het langebaanschaatsen. Langs deze weg wil ik NOC NSF, InnoSportLab en Papendal bedanken voor hun bijdrage van vandaag.”

 

Over de samenwerking tussen KNSB en KSU
De KNSB wil samenwerkingsverbanden tot stand brengen die de schaatssport verder brengen. Het bouwen aan een internationaal netwerk is belangrijk voor het waarmaken van de ambities van de KNSB. De KNSB is daarom een partnership aangegaan met de Zuid-Koreaanse Schaatsbond (KSU).

Het gaat om een partnership op basis van vier pijlers: topsport, organisatie, bedrijfsleven en wetenschap. De KNSB en KSU bekijken per seizoen naar de behoefte en activiteiten. Het partnership is vastgelegd in de overeenkomst ‘A joint road to PyeongChang 2018’ welke loopt van 2014 tot en met de Olympische Winterspelen in 2018 in Zuid-Korea. Dit contract is in 2014 getekend tijdens de handelsmissie in Zuid-Korea in aanwezigheid van de Koreaanse president Park Geun-hye, Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima.

Meer nieuws

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Veel schaatsers op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?