Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Geslaagde kick-off van jeugdschaatsplan IJSTIJD! in Utrecht  

Gepubliceerd dinsdag 23 oktober 2018

Uit de boxen klonk luid: Let’s get it started! Laten we beginnen! Dat was maandag de boodschap aan het eind van de kick-off voor IJSTIJD! Op het bondsbureau van de KNSB in Utrecht waren bijna honderd vertegenwoordigers uit alle geledingen van de schaatswereld bijeen om het gezamenlijk opgezette jeugdschaatsplan een flitsende start te geven.

Kort gezegd komt IJSTIJD! erop neer dat we in Nederland alle kinderen willen leren schaatsen. Die gedachte sluit helemaal aan op de maatschappelijke roep om jeugd meer te laten sporten en bewegen. Schaatsen zit niet alleen in het DNA van de Nederlander, de sport is ook gewoon leuk, leerzaam én gezond.

Olympisch Yvonne van Gennip, ambassadeur van IJSTIJD!, vertelde bevlogen hoe belangrijk het schoolschaatsen ooit voor haar is geweest. Had ze daar niet het plezier gevonden in het schaatsen, dan zou ze nooit de Koningin van Calgary zijn geworden, met drie gouden medailles op de Olympische Spelen van 1988. “Ik weet nog hoe magisch ik het vond om mijn eerste rondes op de ijsbaan te maken. Dat gevoel gun ik ieder kind.”

Inspirerende woorden
Tijdens de kick-off, met Jan van der Meulen als gespreksleider, werden inspirerende woorden gesproken over sporten in het algemeen en jeugdschaatsen in het bijzonder. Sprekers waren Joëlle Staps, plaatsvervangend directeur Sport van het Ministerie van VWS, en Hans Kool, projectleider IJSTIJD! van de KNSB.

Alle initiatiefnemers lichtten toe waarom zij IJSTIJD! belangrijk vinden. Pieter Clausing deed dat namens de KNSB, Eddy Bakker namens de Verenigde Kunstijsbanen Nederland, Tom van Kuyk als sponsormanager van Rabobank en Mark Versteegen als directeur sponsoring van KPN.

Brede coalitie
IJSTIJD! is in korte tijd uitgegroeid tot een brede coalitie. Naast 23 permanente kunstijsbanen en zo’n 50 tijdelijke ijsbanen zijn ook aangehaakt: basisscholen, schaatsverenigingen, schaatsscholen, overheden, coaches, sponsors en mediapartners. Er staan vele activiteiten gepland.

Basisscholen kunnen weer gratis lespakketten bestellen, die een mooie voorbereiding bieden voor het schoolschaatsen, vaak de eerste kennismaking die kinderen hebben met deze sport. Bij dat schoolschaatsen krijgen kinderen een polsbandje met unieke code mee, die hun de kans biedt om gratis of met korting nog een keer te gaan schaatsen.

De jonge Imran Dekker kreeg een handvol polsbandjes uitgereikt, om samen met vriendinnetjes naar de ijsbaan te gaan. Hoe je die unieke codes kunt verzilveren, valt terug te vinden op schaatsen.nl/ijstijd. Op die site zullen ijsbanen, schaatsscholen en –verenigingen ook hun acties en aanbiedingen plaatsen.

Foto’s Carl Mureau

Meer nieuws

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

Oud-kunstschaatsster Joan Haanappel (83) overleden

Vacature: Talentcoach Shorttrack Wadro KNSB Talent Team Noord

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?