Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

‘Geldt 1,5 meter afstand bij skeelertraining alleen naast of ook achter elkaar?  

Gepubliceerd vrijdag 8 mei 2020

Veel animo en waardering voor online coronavragensessies KNSB

Het enthousiasme over de online coronavragensessies van de KNSB is groot. Gisteren (7 mei) waren de eerste twee online meetings, voor inlineskate- en kunstrijverenigingen, met elk ruim dertig deelnemers. Het regende vragen en aan het eind was er tevredenheid. “Dit moeten we vaker doen, het scheelt me veel tijd en reiskosten!”

Laten we met de vragen te beginnen, want daar was het de afdeling Sportparticipatie om te doen. Sinds de uitbraak van de coronacrisis proberen we via KNSB.nl, verwijzend naar de sites van RIVM en NOC*NSF, onze achterban zo goed mogelijk te informeren. Informatie wordt regelmatig ververst, sowieso als de actualiteit daartoe aanleiding geeft.

Via deze publicaties, inclusief de protocollen voor georganiseerd sporten in coronatijd, hoopt de KNSB  antwoord te geven op de meeste vragen die leven in de schaats- en inlineskatewereld. Dat lijkt goed te lukken, want het aantal telefoontjes en e-mails die de KNSB-servicedesk in coronatijd binnen krijgt valt reuze mee.

Toen kwamen de vragen…
“Toch leek het ons een goed idee om eens met verenigingen ervaringen uit te wisselen”, zegt Jurre Trouw, manager Sportparticipatie van de KNSB. Hij praatte de inlineskateverenigingen bij over de actuele ontwikkelingen, directeur-bestuurder Herman de Haan deed dit in de sessie met de focus op kunstrijden. En toen kwamen de vragen…

Een greep hieruit: Kunnen kunstrijders niet een topsportstatus krijgen, zodat ze ook kunnen trainen? Helaas niet. Geldt die anderhalve meter afstand alleen naast of ook achter elkaar? Ook achter elkaar. Wat moeten we doen met facturen van de ijsbaan voor trainingsuren die wegens corona zijn afgelast? Meld het ons, wij zoeken het uit. Hoe ga je om met sponsors in coronatijd? Ga met ze in gesprek.

De antwoorden kwamen van Jurre, Herman, technisch directeur Remy de Wit en KNSB-collega’s Martijn Hagens en Ramon Kuipers. Daarnaast gaven verenigingen ook elkaar advies. Zij wisselden ervaringen uit, waaruit onder meer bleek dat al aardig wordt ingespeeld op de revival van het skeeleren. Overal zie je weer mensen inlineskatend op pad gaan (helaas nog te vaak zonder helm op). Verenigingen in heel het land bieden proeflessen aan, waar links en rechts al gebruik van wordt gemaakt.

Skeelervierdaagse
In dit verband had Marcel Scheperkamp, disciplinemanager inlineskaten, nog een aardig nieuwtje te melden. Om in te haken op die nieuwe rage wordt nagedacht over het organiseren van een skeelervierdaagse voor toerrijders. Het idee is nog vers, maar het streven is dat deze zomer nog wel ergens te organiseren. Wordt vervolgd…

Dat laatste geldt ook voor de online coronavragensessies, want vanmiddag staan er nog drie op het programma, voor langebaan, shottrack en… natuurijsclubs. “En ik sluit niet uit dat we in de naaste toekomt nog vaker van dit soort ontmoetingen met onze achterban zullen houden”, zegt Jurre Trouw. “Elk nadeel heeft zijn voordeel. Dit bevalt goed, het is een efficiënte manier van vergaderen, waarin iedereen de kans krijgt zijn of haar zegje te doen.”
En zoals een van de deelnemers zei: “Dit moeten we vaker doen. Het scheelt me veel tijd en reiskosten.”

Via deze pagina kun je de sessies per discipline terug kijken.

 

Meer nieuws

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

Oud-kunstschaatsster Joan Haanappel (83) overleden

Vacature: Talentcoach Shorttrack Wadro KNSB Talent Team Noord

Wat moet je weten over het Daikin NK Allround en Sprint?

Delftse studenten gaan al 25 jaar Effe Lekker Schaatsen, nu zelfs in Collalbo

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?