Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Frank Fiers bondscoach Nederlandse inline-selectie

Gepubliceerd woensdag 24 februari 2016

Frank Fiers wordt de nieuwe bondscoach van de inline-skate selectie van de KNSB. De 44-jarige Belg volgt Desly Hill op. Fiers gaat de senioren en junioren A trainen en een bijdrage leveren aan de RTC ontwikkelingen voor het inline-skaten. Valentina Berga Belloni neemt net als de afgelopen jaren de B junioren en kadetten voor haar rekening.

Fiers is geen onbekende in de schaats-, marathon en inline-wereld. De Belg beoefende tot 2011 zelf eerdergenoemde drie disciplines en is daarna coach geworden. In 2013 begeleidde hij de Nederlandse junioren inline selectie, die onder andere succesvol was op het EK in Almere. De afgelopen twee jaar was Fiers bondscoach van de Belgische inline selectie.

Wat de Belg enorm aanspreekt is de multidisciplinaire aanpak in Nederland. “Daarmee loopt de KNSB in de inline- en schaatswereld voorop. Je ziet steeds meer sporters die én het schaatsen én het inline-skaten op hoog niveau beoefenen of op meerdere schaatsdisciplines uitkomen. Bart Swings en de broers Mulder zijn daarvan de bekendste voorbeelden. En die lijst zal alleen maar groter worden. Ik geloof daar zelf ook heilig in.”
Fiers beseft dat hij voor een enorme uitdaging staat. “Iemand als Desly Hill na ruim tien jaar opvolgen, is geen sinecure. Maar ik ga die uitdaging niet uit de weg. Het is mijn ambitie dat mijn ’rapport’ in de toekomst minstens even goed zal zijn als die van Desly.”

Bianca Rooseboom, lid van de nationale inline selectie, noemt Frank Fiers de perfecte opvolger. ”Hij heeft zich al bewezen in België en ook al één jaar de junioren in ons land getraind. Daarnaast hebben we vorig seizoen al een keer een perfect trainingskamp met hem gedraaid. Veel atleten hebben vertrouwen in hem.”

Meer nieuws

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

Oud-kunstschaatsster Joan Haanappel (83) overleden

Vacature: Talentcoach Shorttrack Wadro KNSB Talent Team Noord

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?