Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Finale Zappsport Schaatsteam

Gepubliceerd vrijdag 20 januari 2017

Voor de tweede keer organiseerden de KNSB, KPN en Flevonice afgelopen zondag Alternatieve Elfstedentocht Kids. En net als afgelopen jaar was ook het ‘Zappsport Schaatsteam’ aanwezig. Vijf kinderen leerden onder leiding van oud-topschaatser Jochem Uytdehaage de basis van het schaatsen en sloten het lesprogramma af met de Alternatieve Elfstedentocht Kids. Zappsport was er uiteraard bij en doet zaterdag in de laatste uitzending verslag van de prestaties van het ‘Zappsport Schaatsteam’.

Het televisieprogramma Zappsport besteedde deze winter wederom aandacht aan de schaatssport. Net als vorig jaar stonden in de uitzendingen vijf kinderen centraal die nog niet of nauwelijks konden schaatsen. Zij volgden een KNSB lesprogramma onder leiding van oud-topschaatser Jochem Uytdehaage. De kinderen leerden in het lesprogramma de basis van het schaatsen met oefeningen gericht op bijvoorbeeld houding en balans.

Zij sloten het lesprogramma af met deelname aan de Alternatieve Elfstedentocht Kids op Flevonice. Zappsport doet zaterdag verslag van de alternatieve versie van de tocht der tochten. De laatste aflevering over het ‘Zappsport Schaatsteam’ is om 08.55 uur te zien op NPO3.

‘Hele geslaagde dag’

De Alternatieve Elfstedentocht Kids was wederom een groot succes. Hans Kool, doelgroepmanager sportpartcipatie KNSB, spreekt van een ‘hele geslaagde dag’. “Het weer in de dagen voorafgaand aan de race werkte niet echt mee, maar op de dag zelf was het prachtig weer. De kinderen hebben genoten van de Alternatieve Elfstedentocht Kids ┬áen dit evenement toont aan dat schaatsen voor iedereen belangrijk en leuk is. Als het aan de betrokkenen ligt, organiseren we dit volgend jaar weer en dan hopen we weer op je deelname.”

Wil je de afleveringen over het ‘Zappsport Schaatsteam’ terugkijken? Dat kan hier. De laatste uitzending is terug te kijken via Uitzending Gemist.

Meer nieuws

Niki Wories wordt disciplinemanager kunstrijden en stopt met schaatsen

IJsclub Haarlem vaart wel bij jeugdcommissie´┐╝

Vacature Teammanager Nationale Trainingsselectie Shorttrack

KNSB staat klaar voor tweede Nationale SKATE4daagse

KNSB stelt Niels Kerstholt aan als opvolger Jeroen Otter bij Shorttrack TeamNL

'Opgeleide trainers helpen mensen voor inlineskaten te behouden'

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?