Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Eerste marathon op Nederlands natuurijs van 2018-2019 komt heel dicht bij

Gepubliceerd zondag 20 januari 2019
De kans is groot dat een dezer dagen de eerste marathon op Nederlands natuurijs van het seizoen 2018-2019 zal worden verreden. Morgen (maandag) gaat Arjan Smit namens de KNSB naar Haaksbergen, Noordlaren en mogelijk ook Nieuw-Buinen om de ijsdikte van de pistes aldaar op te meten.

Als de ijsvloer op de hele baan minimaal drie centimeter dik is, kan een wedstrijd worden uitgeschreven. Zowel in Haaksbergen als Noordlaren zijn de ijsmeesters optimistisch. Aan het eind van de ochtend wordt de knoop doorgehakt of en zo ja waar en wanneer de eerste marathon op natuurijs zal worden verreden.

“We hebben een mooie dag achter de rug” zegt Willem Hut, competitieleider marathon van de KNSB. “Haaksbergen heeft al het ijs dat ’s nachts was gevormd kunnen behouden. Noordlaren heeft zijn baan al open gehad voor de eigen leden en staat er ook goed voor. Ook in Nieuw-Buinen is men positief.”

Weissensee

Hut is normaliter de man die namens de KNSB de ijsdikte opmeet. Hij is vandaag echter afgereisd naar Oostenrijk, omdat daar donderdag de reeds geplande reeks wedstrijden op het natuurijs van de Weissensee wordt verreden. Collega Arjan Smit neemt de rol van Hut in Nederland  over.

In de strijd om de eerste marathon op Nederlands natuurijs zijn Veenoord Nieuw-Amsterdam en Arnhem achterop geraakt. Haaksbergen en Noordlaren hebben de beste papieren, nieuwkomer Nieuw-Buinen dingt ook nog serieus mee.

Vorige winter ging de primeur naar schaats- en skeelerclub IJSCH uit Haaksbergen. Daarna werden nog marathons verreden in Arnhem, georganiseerd door STG RijnIJssel en Thialf, en Noordlaren (IJsvereniging De Hondsrug). Omdat de dooi inviel, kon de vierdaagse niet worden voltooid,

2010

De laatste keer dat een volledige vierdaagse wedstrijd werd afgewerkt was in december 2010. Toen wonnen Christijn Groeneveld en Jolanda Langeland het klassement na wedstrijden in achtereenvolgens Noordlaren, Veenoord, Haaksbergen en Gramsbergen.

De natuurijsmarathons worden financieel ondersteund door sponsors KPN, Rabobank, Tonzon en Trachitol.

Meer nieuws

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?