Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Een ijskoude strijd op het scherpst van de snede in nieuw programma De IJzersterkste

Gepubliceerd woensdag 25 september 2019
Schaatsen zit in ons DNA. Zodra het vriest, heeft iedereen het over de Elfstedentocht. Als onze schaatshelden aantreden, zitten we massaal voor de buis. Ons kleine kikkerlandje is een grootheid in de schaatswereld door de vele schaatshelden die wij rijk zijn. Schaatskampioenen Marianne Timmer en Rintje Ritsma stomen dit najaar twaalf bekende mannen en vrouwen klaar voor een ijskoude strijd in het nieuwe AVROTROS-programma De IJzersterkste. Schaatsheld Jochem Uytdehaage keert terug naar het ijs, maar dit keer als reporter langs de baan. De IJzersterkste, gepresenteerd door Toine van Peperstraten, is vanaf zaterdag 30 november 6 weken lang te zien bij AVROTROS op NPO 1.

De twaalf deelnemers, die op een later moment bekend worden gemaakt, hebben de afgelopen maanden hun uiterste best gedaan om hun conditie op topniveau te krijgen. Zij hebben zich voorbereid op de fysieke en mentale strijd die zij op het ijs moeten gaan leveren. Van de ploegenachtervolging tot het koningsnummer, de 1500 meter. Marianne Timmer en Rintje Ritsma nemen het tegen elkaar op en zetten alles op alles om het beste uit hun team te halen. Zij coachen ieder zes deelnemers en maken daarbij niet alleen gebruik van hun eigen expertise. Topschaatsers van nu, zoals Sjinkie Knegt, Antoinette de Jong, Esmée Visser, Dai Dai Ntab en Kai Verbij en trainers van de KNSB delen hun kennis met de deelnemers.

De IJzersterkste is een buiging naar de sport die Nederland veruit het meeste eremetaal heeft opgeleverd in onze sportgeschiedenis.

De IJzersterkste, vanaf zaterdag 30 november bij AVROTROS op NPO 1.

Meer nieuws

Lara van Ruijven krijgt postuum gouden speld KNSB

Daikin NK Inlineskaten 2023 komen er aan!

Campagne KNSB en VeiligheidNL: Lekker inlineskaten, ga goed voorbereid op pad!

Daikin NK G-Inlineskaten van start

Suzanne Schulting kiest voor aangepaste voorbereiding op nieuwe seizoen

Tilburg vanaf 2024 gaststad voor internationale shorttrackwedstrijden

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?