Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Dordrecht start pilot Regionaal Talent Centrum (RTC)

Gepubliceerd vrijdag 15 maart 2013

De KNSB en de gemeente Dordrecht slaan de handen ineen om talentvolle jonge schaatsers naar de top te brengen. Omdat shorttrack in Dordrecht hoog op de sportagenda staat, start de Dordtse gemeente samen met de KNSB in eerste instantie een pilot shorttrack.

Volgens directeur sport Arie Koops van de KNSB past de pilot shorttrack bij het Dordtse RTC uitstekend in het beleid van de bond op weg naar 2020. “Wij willen hoogwaardige shorttracktraining aanbieden met een korte reisafstand voor het talent. Daarnaast kunnen we dankzij deze samenwerking met Dordrecht gebruik maken van shorttrack overstijgende voorzieningen, zoals bijvoorbeeld sportmedische als onderwijs faciliteiten.”

Naar aanleiding van de pilot shorttrack zullen de schaatsbond en de gemeente Dordrecht in gezamenlijkheid de voorwaarden vaststellen, die er uiteindelijk toe moeten leiden dat het Regionaal Talent Centrum voor het schaatsen in Dordrecht een officiële status krijgt. Arie Koops:  “We willen het RTC zo multidisciplinair mogelijk maken. Naast shorttrack denken we daarbij aan kunstrijden en inline-skaten, om ook talenten uit deze disciplines trainingsmogelijkheden op maat aan te gaan bieden.”

De KNSB wil de komende jaren op vier of vijf plaatsen in het land RTC’s opzetten.

Wethouder Reynvaan van Dordrecht is blij met de pilot shorttrack. “Begin vorig jaar gaf Dordrecht het shorttrack in Nederland een podium met de organisatie van de World Cup Shorttrack in Sportboulevard Dordrecht. Dat was echter geen eenmalig feestje. We willen structureel investeren in de promotie en ontwikkeling van shorttrack en volop ruimte aan talenten en topsporters bieden om in de juiste cultuur en optimale omstandigheden topprestaties te kunnen leveren. Het RTC speelt daarin een belangrijke rol.”

De pilot shorttrack is er voor talenten uit Dordrecht en het gewest Noord-Brabant, Zuid-Holland en Noord-Holland. ’Talentcoach’  Benny Bruggemans gaat de talenten trainen en begeleiden.

Meer nieuws

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

Oud-kunstschaatsster Joan Haanappel (83) overleden

Vacature: Talentcoach Shorttrack Wadro KNSB Talent Team Noord

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?