Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Dien je aanvraag voor de Sportimpuls 2018 in

Gepubliceerd woensdag 10 januari 2018

De Sportimpuls voor 2018 is sinds afgelopen maandag open. Tot 22 februari kan jouw schaats- of inline-skatevereniging kijken wat de Sportimpuls te bieden heeft. De Sportimpuls is een subsidieregeling die lokale sportaanbieders financieel ondersteunt bij het opzetten van activiteiten om meer mensen te laten sporten en bewegen.

De Sportimpuls is onderdeel van het programma Sport en Bewegen in de Buurt van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Op de website van het programma is veel informatie en gereedschap voorhanden om te bepalen welke mogelijkheden er voor jouw club zijn om steun te krijgen via de Sportimpuls. Zo is er de menukaart Sportimpuls, waarop alle interventies te vinden zijn die je met behulp van subsidie zelf kunt organiseren. Verder wordt advies gegeven over hoe je, door samenwerking met lokale partijen, een project van de grond kan krijgen. Bovendien worden de verschillende onderdelen van de Sportimpuls onder de loep genoemd.

Drie doelgroepen

Er kunnen voor de Sportimpuls 2018 subsidie aanvragen worden gedaan voor drie doelgroepen:

  1. De Sportimpuls die zich op alle doelgroepen richt;
  2. De Sportimpuls ‘Kinderen sportief op gewicht’ die zich richt op kinderen van 0 tot 18 jaar met – ernstig – overgewicht;
  3. De Sportimpuls ‘Jeugd in lage inkomensbuurten’, gericht op jongeren en ouders in achterstandswijken

Er kan minimaal € 10.000,- en maximaal €80.000,- (inclusief BTW) voor een interventie aangevraagd worden. Een speciaal samengesteld comité beoordeelt de subsidieaanvragen die in behandeling worden genomen.

Aanvullende informatie:
Deadline voor het indienen van aanvragen: 22 februari om 14.00 uur
Beschikbare budget: € 2.100.000
Beschikbare bijdrage: Minimaal euro 10.000 tot maximaal € 80.000 (incl BTW)

De Poel

Schaats- en skeelerclub De Poel uit Middelburg is in 2016 gestart met een Sportimpuls-project. Met het project ‘Plezier en vertier in Dauwendaele en Nieuw-Middelburg’ heeft de club als doel 500 kinderen kennis te laten maken met de sporten schaatsen en skeeleren. Het eerste jaar is inmiddels afgerond. In het praktijkvoorbeeld worden ook diverse tips gegeven voor verenigingen die dit jaar een aanvraag in willen dienen.

Sportsubsidiewijzer

Ben je benieuwd wat, buiten Sport en Bewegen in de Buurt, in het algemeen de subsidiemogelijkheden zijn? Raadpleeg dan vooral de Sportsubsidiewijzer van NOC*NSF. Daarmee vind je alle sportgerelateerde subsidiemogelijkheden in de Europese Unie.

Meer nieuws

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?