Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Derde editie IJSTIJD!

Gepubliceerd woensdag 11 december 2013

Derde editie IJSTIJD! Schaatsen in jouw buurt

Nieuw: IJSTIJD!-Winterspelen met finale op De Coolste Baan van Nederland.

De KNSB en zijn partners KPN, ERU en Sky Radio hebben voor de derde editie van IJSTIJD! 22 tijdelijke kunstijsbanen verspreid over heel Nederland geselecteerd als IJSTIJD!-baan. Dat betekent schaats- en ijsplezier voor jong en oud dicht bij huis, ongeacht het weer. Daarnaast is het heerlijk opwarmen in de gezellige horeca met warme dranken en winterse hapjes. Nieuw dit jaar zijn de IJSTIJD!-Winterspelen.

IJSTIJD! Schaatsen in jouw buurt wordt dit jaar gevormd door tijdelijke kunstijsbanen in: Alkmaar, Amersfoort, Amsterdam Museumplein, Apeldoorn Het Loo, Bergen op Zoom, Bussum, Delft, Doetinchem, Duiven, Eindhoven, Gouda, Groningen, Heerhugowaard, Hengelo, Leiden, Zeeland (Vlissingen, Middelburg, Zierikzee en Terneuzen), Rotterdam, Venlo en Zwolle.

Volop activiteiten en gezelligheid

Alle 22 IJSTIJD!-banen worden bezocht door de KPN Junior Schaatsclub met Barbara de Loor en de ERU Prestige Icehockey Tour. Bij de meeste IJSTIJD!-banen is de lokale KNSB-vereniging actief betrokken.  Daarnaast klinkt de exclusieve IJSTIJD!-playlist van Sky Radio door de speakers op en rondom de IJSTIJD!-banen.

NIEUW: IJSTIJD!-Winterspelen

Deze winter is een bijzondere met de Spelen in Sotsji in het vooruitzicht. Voor IJSTIJD! banen gaan  de Winterspelen nu al van start. Want iedere baan organiseert een voorronde van de IJSTIJD!-Winterspelen voor kinderen van 10 tot 14 jaar. Alle 22 banen vaardigen één team af voor de landelijke IJSTIJD!-Winterspelen die 2 februari plaatsvinden op De Coolste Baan van Nederland in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

IJSTIJD! zorgt voor schaatsplezier

De KNSB verwacht circa 1 miljoen bezoekers op deze banen, waaronder zo’n zestigduizend schoolschaatsers. Pieter Clausing, Manager Sportontwikkeling KNSB: “IJSTIJD! is een podium waarmee de KNSB iedereen wil laten ontdekken hoe leuk schaatsen is, het sluit aan op onze visie ‘Van podium tot podium’. De KNSB waardeert de samenwerking met de lokale IJSTIJD!-banen. Juist omdat er geen garantie is op natuurijs, is het voor kinderen belangrijk om hun eerste slagen op het ijs in de buurt te kunnen maken. Samen met onze partners, de enthousiaste ijsbaanorganisaties en de betrokken KNSB verenigingen worden er allerlei activiteiten georganiseerd op en rond deze tijdelijke banen. IJSTIJD! is een prachtige opstap om daarna door te gaan met schaatsen. De geselecteerde ijsbanen zijn bewust verspreid door het land zodat veel mensen kunnen genieten van deze mooie sport!”

Meer informatie

Ga naar schaatsen.nl/ijstijd voor meer informatie over de ijsbanen, de activiteiten en de IJSTIJD!-Winterspelen in jouw buurt.

Meer nieuws

Samenwerking KNSB en Sidijk krijgt structureel vervolg

'We komen voor het schaatsen, niet voor een derde helft’

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?