Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

De Poel geeft lokale sport een boost met Sportimpuls-project

Gepubliceerd woensdag 8 november 2017

Schaats- en skeelerclub De Poel uit Middelburg is in 2016 gestart met een Sportimpuls-project. Met het project ‘Plezier en vertier in Dauwendaele en Nieuw-Middelburg’ heeft de club als doel 500 kinderen kennis te laten maken met de sporten schaatsen en skeeleren.

SSC De Poel is maatschappelijk zeer actief met diverse doelgroepen, zoals inactieve kinderen en jongeren, ouderen en senioren. Deelname aan een Sportimpuls-project past daarom goed bij de club. De Sportimpuls is een subsidieregeling die lokale sport- en beweegaanbieders financieel ondersteunt bij de opzet van activiteiten die ze ondernemen om meer mensen langdurig te laten sport en bewegen.

Eerste jaar

Met het Sportimpuls-project ‘Plezier en vertier in Dauwendaele en Nieuw-Middelburg’ heeft de vereniging als doel het verhogen van de sportparticipatie bij basisschoolleerlingen. Ook het teweegbrengen van een gezonde en actieve leefstijl is een belangrijke pijler van het project.

Onder begeleiding van Jaap Keijmel is het eerste jaar reeds afgerond. “Het eerste jaar van het project is goed verlopen. Voor wat betreft de deelname van scholen aan introductielessen onder schooltijd is het project zelfs boven verwachting verlopen. Zeker door de combinatie van schaatsen en skeeleren, die werd aangeboden. De doorstroom naar het verenigingsleven is helaas bedroevend laag, Dit blijkt overigens een probleem te zijn bij vele Sportimpuls-projecten”, aldus Keijmel.

In het project wordt samengewerkt met landelijke organisaties zoals NOC*NSF, maar ook met plaatselijke instanties zoals basisscholen en welzijnsinstanties. Met het Sportimpuls-project toont SSC De Poel aan dat een vereniging met goede samenwerkingen een succesvol project kan draaien, en daarmee de (lokale) sport een positieve boost kan geven.

Tips voor verenigingen

Als ervaringsdeskundige weet Keijmel wat er allemaal komt kijken bij de aanvraag voor een subsidie. Samenwerking is volgens hem een sleutelwoord. “Bij het indienen van een Sportimpuls-project is het van belang dat de hoofdaanvrager er echt voor wil gaan en samenwerkingspartners zoekt, die daadwerkelijk willen dat het project gaat slagen.”

Bij de Sportimpuls-aanvraag is het tevens belangrijk om hetgeen in de aanvraag beschreven staat, is gebaseerd op de werkelijkheid. Een advies van Keijmel is om hierbij een externe partij, bijvoorbeeld sportsubsidie.nl in de arm te nemen. Dit vergroot de kans van slagen. Dit geldt ook voor het projectteam dat ingezet gaat worden. “Je hebt absoluut een goed projectteam onder leiding van een een flexibel inzetbare projectleider nodig. Kom frequent bijeen als projectteam en betrek de samenwerkingspartners bij het project middels bijeenkomsten”, zegt Keijmel.

Sportimpuls 2018

De eerstvolgende aanvraag ronde is in januari 2018. Om de aanvraag op tijd gereed te hebben, is het belangrijk in het najaar van al 2017 te beginnen met een concreet plan. Meer informatie over het aanvragen van een sportimpuls project lees je hier.

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?