Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

De KNSB op weg naar 2020

Gepubliceerd vrijdag 29 april 2011

In het kader van het project ‘De KNSB op weg naar 2020’ zijn er drie bijeenkomsten in het land gehouden om met de achterban van gedachten te wisselen over de missie, toekomstambities en strategische keuzes van de KNSB. Met bijna honderd deelnemers uit alle disciplines en geledingen kan worden teruggekeken op drie interactieve en waardevolle avonden. 

Diverse interne en externe ontwikkelingen nopen de KNSB ertoe de missie en visie helder uiteen te zetten en een meerjarenbeleidsplan voor de komende jaren te ontwikkelen. 2020 lijkt nog zo ver weg, maar is eigenlijk al heel dichtbij en dus belangrijk om over na te denken.

In opdracht van het Algemeen Bestuur is de projectgroep ‘De KNSB op weg naar 2020’ hiermee eind vorig jaar gestart. Na gespreksronden binnen de Ledenraad en de Stuurgroepen zijn in april in een breder verband ideeën en visies uitgewisseld. Tijdens bijeenkomsten in Oosterhout, Hoogeveen en Utrecht waren bestuurders van verenigingen, gewesten, secties en commissies van de KNSB alsmede leden van de Ledenraad en de Stuurgroepen aanwezig.

In het eerste deel van elke  bijeenkomst werd door de deelnemers in groepen geanimeerd gediscussieerd over de keuzes die de KNSB op weg naar 2020 zou moeten maken. De centrale thema’s voor de KNSB,  een leven lang schaatsen en inline-skaten, topsport en de beleving van de sport, passeerden de revue. Ook werd ingegaan op randvoorwaarden als de organisatie van de KNSB en de financiering. Hierna volgde een plenaire bespreking over de uitkomsten van de discussies.

De verkregen output wordt nu meegenomen in de verdere ontwikkeling van de missie, visie en het meerjarenbeleid. Binnenkort zal de conceptversie van de missie en visie op schaatsen.nl en knsb.nl worden geplaatst, waarbij ook een forum wordt gecreëerd. Hierdoor kunt u kennis nemen van de inhoud en heeft u de mogelijkheid om een reactie te plaatsen. In juni zal ook in ons magazine SchaatsSport dieper worden ingegaan op waar de KNSB in 2020 wil staan. Het gehele project wordt in december 2011 afgerond. De plannen worden dan ter besluitvorming voorgelegd aan de Ledenraad.

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?