Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB en het coronavirus – update 26 maart

Gepubliceerd donderdag 26 maart 2020

De ontwikkelingen rond het coronavirus (Covid-19) houden ons nog altijd in hun greep. De KNSB volgt uiteraard het rijksbeleid en handelt naar de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en sportkoepel NOC*NSF.

De laatste maatregelen hebben vooral impact op de wedstrijden in het inlineskate-circuit. Vandaag (26 maart) heeft de KNSB besloten om de KPN NK Baan/Weg, die van 21-23 mei zouden worden gehouden in Oldebroek, af te gelasten. Eerder was dit besluit al genomen voor de KPN NK’s Marathon en 100 meter in Naaldwijk (1 juni).

Alles dicht t/m 6 april
Overeind staat nog altijd het advies van NOC*NSF en KNSB om alle clubbijeenkomsten tot en met 6 april af te gelasten. Dat betreft niet alleen competitie- en oefenwedstrijden, maar ook trainingen, vergaderingen, vieringen en andere clubbijeenkomsten. Onze indruk is dat clubs in de schaats- en inlineskatewereld dit advies netjes opvolgen. Complimenten daarvoor!

Alle evenementen, dus ook sportwedstrijden, waarvoor een vergunning moet worden aangevraagd zijn door het Rijk tot 1 juni verboden. Binnenkort wordt bekend wat met die andere sportbijeenkomsten na 6 april zal gebeuren. Tot en met die datum moeten sportclubs hun deuren gesloten houden.

Zelf buiten sporten
Het kabinet heeft voor heel Nederland opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Deze oproep wordt door de KNSB ondersteund. Zelf sporten in de buitenlucht blijft mogelijk, maar ga liefst alleen op pad. NOC*NSF geeft handige sport- en beweegadviezen.

Veel gestelde vragen
De sportkoepel geeft antwoord op actuele vragen vanuit de sportwereld. Dit overzicht wordt regelmatig ververst. Ook de rijksoverheid geeft, via deze site, antwoord op vragen over sport en corona. Goed om te weten is dat banken en de Stichting Waarborgfonds Sport afspraken hebben gemaakt om sportclubs uitstel te geven van aflossingsverplichtingen.

Voor specifieke vragen kunnen leden/verenigingen ook rechtstreeks contact opnemen met de KNSB, via [email protected] of 088 – 4892000. Vanwege het coronavirus zijn wij tijdelijk op aangepaste tijdstippen telefonisch bereikbaar:
–  Maandag tot en met donderdag van 10.00-12.00 en van 14.00-16.00 uur.
–  Vrijdag van 10.00-12.00 en van 13.00-15.00 uur.

Tot slot
Alle adviezen en maatregelen van het RIVM zijn er nog steeds op gericht om de gevolgen van deze virusuitbraak in te perken dan wel te vertragen. Onze medewerkers werken vanuit huis. Afspraken met externe partijen maken we voorlopig niet fysiek, maar dit doen we via de telefoon, Microsoft Teams en andere online communicatiemiddelen.

Het is helaas de verwachting dat het coronavirus nog langere tijd onder de bevolking aanwezig zal blijven. Wij zijn ervan overtuigd dat adviezen van het RIVM en de maatregelen van het kabinet erop gericht zijn om de gevolgen van deze virusuitbraak zo veel mogelijk in te perken. De KNSB ondersteunt deze doelstelling van harte en wij hopen uiteraard dat de aanpak het gewenste effect sorteert.

Meer nieuws

Jumbo-Visma krijgt hulp van shorttrackcoach Dave Versteeg

KNSB start nieuwe opleiding TC3 kunstrijden samen met turnbond

Sake Santema (94) overleden, Lid van Verdienste van de KNSB

Schaatstassen, trainersopleidingen en schoonrijclinics dankzij het Sportakkoord

TeamNL langebaanschaatsen voor WK Afstanden

Aanpassingen in selectie ISU Cup Finale Junioren shorttrack

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?