Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

De KNSB en het coronavirus – update 1 april

Gepubliceerd woensdag 1 april 2020

De ontwikkelingen rond het coronavirus (Covid-19) houden ons nog altijd in hun greep. De KNSB volgt het rijksbeleid en handelt naar de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en sportkoepel NOC*NSF.

Gisteren (31 maart) kwam het kabinet met enkele nieuwe maatregelen, die ook impact hebben op de schaats- en inlineskatesport. De periode waarin clubs en sportcomplexen dicht moeten zijn, is verlengd tot en met 28 april.

Alle clubbijeenkomsten zijn dus tot en met 28 april 2020 afgelast. Dat betreft niet alleen competitie- en oefenduels, maar ook trainingen, vergaderingen, vieringen en andere clubbijeenkomsten.

Alle evenementen, dus ook sportwedstrijden, waarvoor een vergunning moet worden aangevraagd zijn door het Rijk tot 1 juni verboden.

De KNSB besloot al in een eerder stadium om de nationale kampioenschappen inlineskaten af te gelasten. Er ging een streep door de KPN NK Baan/Weg (21-23 mei in Oldebroek) en de KPN NK’s Marathon en 100 meter (1 juni in Naaldwijk). Alle inlineskatewedstrijden zijn tot 1 juni afgelast. De KNSB werkt aan een alternatieve kalender om vanaf juli weer wedstrijden te kunnen houden, uiteraard onder voorbehoud van het dan geldende rijksbeleid.

Zelf buiten sporten
Het kabinet heeft voor heel Nederland opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Deze oproep wordt door de KNSB ondersteund. Zelf sporten in de buitenlucht blijft mogelijk, maar ga liefst alleen op pad. NOC*NSF geeft handige sport- en beweegadviezen.

Veel gestelde vragen
De sportkoepel geeft antwoord op actuele vragen vanuit de sportwereld. Dit overzicht wordt regelmatig ververst. Ook de rijksoverheid geeft, via deze site, antwoord op vragen over sport en corona. Goed om te weten is dat banken en de Stichting Waarborgfonds Sport afspraken hebben gemaakt om sportclubs uitstel te geven van aflossingsverplichtingen.

Voor specifieke vragen kunnen leden/verenigingen ook rechtstreeks contact opnemen met de KNSB, via [email protected] of 088 – 4892000. Vanwege het coronavirus zijn wij tijdelijk op aangepaste tijdstippen telefonisch bereikbaar:
–  Maandag tot en met donderdag van 10.00-12.00 en van 14.00-16.00 uur.
–  Vrijdag van 10.00-12.00 en van 13.00-15.00 uur.

Tot slot
Alle adviezen en maatregelen van het RIVM zijn er nog steeds op gericht om de gevolgen van deze virusuitbraak in te perken dan wel te vertragen. Onze medewerkers werken vanuit huis. Afspraken met externe partijen maken we voorlopig niet fysiek, maar dit doen we via de telefoon, Microsoft Teams en andere online communicatiemiddelen.

Het is helaas de verwachting dat het coronavirus nog langere tijd onder de bevolking aanwezig zal blijven. Wij zijn ervan overtuigd dat adviezen van het RIVM en de maatregelen van het kabinet erop gericht zijn om de gevolgen van deze virusuitbraak zo veel mogelijk in te perken. De KNSB ondersteunt deze doelstelling van harte en wij hopen uiteraard dat de aanpak het gewenste effect sorteert.

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?