Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Crispijn Ariëns Marathonschaatser van het Jaar 2017-18

Gepubliceerd woensdag 17 oktober 2018

Crispijn Ariëns (29) is vandaag gehuldigd als Marathonschaatser van het Jaar 2017-2018. Hij kreeg de prijs, een bronzen beeld van kunstenares Inge Groenen, uitgereikt door Willem Hut, disciplinemanager Marathon van de KNSB. Dat gebeurde in Rouveen, tijdens teampresentatie van Team Okay Fashion & Jeans.

“Het is een mooie prijs, die ik zie als waardering voor alles wat ik afgelopen winter heb gedaan”, reageerde Ariëns. “Maar goed presteren kun je niet alleen, dat doe je met je hele team. Ik beschouw deze titel dan ook als waardering voor onze hele ploeg.”

Crispijn Ariëns is al enkele jaren een van de toonaangevende rijders in het marathonpeloton. Voorbije winter boekte hij drie dagzeges in de competitie om de KPN Marathon Cup. In de rangschikking van die Cup eindigde de geboren Brabander als tweede, achter teamgenoot Sjoerd den Hertog.

In de marathonranking eindigde Ariëns bovenaan, wat aangeeft dat hij het hele seizoen uitstekend reed, zowel op kunstijs als natuurijs. Ariëns won ook de KPN Grand Prix, het klassement van wedstrijden op natuurijs van de Weissensee en Lulea, en in eigen land werd hij tweede in de Natuurijsvierdaagse.

Ariëns, onlangs ook gekroond tot Inline-skater van het Jaar (2017) volgt als Marathonschaatser van het Jaar Simon Schouten op. Hij wist dat hij tot de kanshebbers behoorde. “Maar ook Sjoerd en Simon kwamen ervoor in aanmerking. Ik ben heel blij dat ik hem heb. Het is ook een mooie opsteker op weg naar de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen.”

Komende zaterdag is de eerste wedstrijd om de KPN Marathon Cup, op de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam. Ariëns en zijn ploeg, al vijftien jaar geleid door sponsor/manager Edward van Dijk, staan vol vertrouwen aan de start. Dat nu ook de Koreaan Seung-hoon Lee in het peloton opduikt, noemt Ariëns ‘hartstikke mooi voor de sport’. “Iedereen weet dat Lee rondjes 24 kan rijden, maar lukt hem dat ook nog na 124 ronden wedstrijd? We gaan het zien!”

Foto Carl Mureau

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?